INVESTIGACIÓ JUDICIAL

El mosso punxarodes

La fiscalia demana sis anys de presó per a un agent que va posar a l'AP-7 una placa amb «artefactes punxeguts»

La defensa de l'imputat admet els fets i precisa que el policia estava llavors de baixa per depressió

zentauroepp3169490 la roca del valles 8 7 2005 los mossos d esquadra patrullan 191212213840

zentauroepp3169490 la roca del valles 8 7 2005 los mossos d esquadra patrullan 191212213840 / JOSEP GARCIA

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Durant la nit del 5 de desembre del 2017, el camió Mercedes Benz circulava per l’autopista AP-7. De sobte, el seu conductor es va adonar que havia punxat dues rodes. No va passar res greu, però podria haver passat una desgràcia. Al llarg d’aquella matinada diversos vehicles, la majoria camions, van patir aquest contratemps. No era la primera vegada. Cinc dies abans i en un altre lloc d’aquesta carretera s’havia produït el mateix incident.  No era casual i tot apuntava a una actuació premeditada.

La sopresa dels Mossos va ser descobrir que un agent del cos era qui havia col·locat a la calçada una placa amb punxes. El fiscal reclama al policia, que llavors estava de baixa per despressió, sis anys de presó per falsificació en document oficial (havia confeccionat un carnet de conduir fals) i un delicte contra la seguretat viària en concurs amb un altre de danys, segons l’escrit al qual ha tingut accés EL PERIÓDICO.

L’acusació pública afirma que Joan S. S. va confeccionar un carnet de conduir fals afegint la seva fotografia a un d’original a nom d’una altra persona. El 22 de novembre del 2017 va arribar a presentar aquest document per acreditar la seva identitat per comprar un vehicle Peugeot i per concertar l’assegurança. Dies després, a la matinada de l’1 de desembre del 2017, l’imputat es va dirigir amb aquest cotxe als voltants de l’AP-7, «en un punt indeterminat» entre el quilòmetre 133 i 153 (entre Montornés del Vallès i Sant Cugat del Vallès).

En aquest lloc, segons la fiscalia, Joan S. S. va estacionar el cotxe i «va tallar la tanca perimetral que envolta la via amb unes tenalles». Després d’accedir a l’autopista, va col·locar en diverses ocasions al carril dret una planxa fabricada per ell amb «dos artefactes punxeguts», cosa que va provocar que diversos vehicles patissin punxades a les seves rodes.

Acció perillosa

Notícies relacionades

El ministeri públic remarca que l’acusat va actuar «amb ànim d’atemptar contra el patrimoni aliè i malgrat saber que alterava la seguretat del trànsit, fent la via molt insegura i perillosa» i generant un «greu i imminent risc per a la circulació». Dies després, el 5 de desembre, també de matinada, Joan S. S. va tornar a actuar en el quilòmetre 122,3 de l’AP-7 (Cardedeu) en direcció a València.

Joan S. S. ha reconegut que es va fer passar per una altra persona quan va comprar el Peugeot i que va col·locar les punxes a l’AP-7. El seu advocat precisa que l’imputat, detingut el 19 de desembre del 2017, va col·laborar amb la policia i que va confessar els fets al jutjat, per la qual cosa demana una pena menor, de dos anys i sis mesos. El fiscal no detalla la causa que va moure l’acusat a actuar, però la seva defensa remarca que l’acusat es trobava llavors de baixa per depressió. L’acusació particular exercida pel lletrat Javier Benito, de Vosseler Abogados, en nom d’un afectat, li atribueix un delicte contra la seguretat viària i danys.