AUDIÈNCIA DE BARCELONA

Un testimoni desmunta la coartada de Rosa Peral i la posa en un compromís

La processada i l'altre acusat, l'Albert, van estar junts en un sopar a casa seva, quan ella havia dit que li tenia por

Les infidelitats, les traïcions, les mentides i els secrets d'alcova envaeixen les sessions del judici pel 'crim de la Urbana'

zentauroepp52144417 barcelona 05 02 2020  barcelona   juicio crimen de la guardi200205180456

zentauroepp52144417 barcelona 05 02 2020 barcelona juicio crimen de la guardi200205180456

3
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un testimoni ha desmuntat aquest dimecres, en el judici pel ‘crim de la Urbana’, la coartada de Rosa Peral, la guàrdia urbana acusada de l’assassinat del seu nòvio, el també policia municipal Pedro R. La processada va dir que, després que la policia hagués trobat el cos sense vida de la víctima, havia comentat a un company que tenia por de l’altre processat i amant, Albert López, perquè quan van trencar la seva relació, mesos abans, l’havia amenaçat a ella i a la seva filla. La persona que ha comparegut davant del tribunal popular, que és policia municipal i es va definir com un amic dels dos acusats, ha desmuntat aquesta versió, ja que ha explicat que dies després de l’aparició del cadàver, el 6 de maig del 2017, ell i la seva dona van coincidir amb l’Albert en un sopar que la Rosa va organitzar a la seva casa de Vilanova i la Geltrú i en aquesta trobada, a més, l’acusada va llançar sospites contra el seu exmarit i mosso, Rubén, a qui ja va intentar inculpar.

La sessió d’aquest dimecres ha seguit el guió de les anteriors. Infidelitats, traïcions, mentides i secrets d’alcova i família. Una barreja explosiva pròpia d’una novel·la d’intriga, amb relació sentimental aparentment tòxica i amb uns testimonis que van aportant amb comptagotes informacions molt sovint contradictòries. Això és el que ha passat en la vista d’avui, en la qual han sigut interrogats una amiga de la Rosa i companys del cos dels dos processats.

 De les declaracions es desprèn que l’agent acusada d’assassinat, en els dies després de la desaparició del seu nòvio, el 2 de maig del 2017, va anar sembrant sospites i va repartir per a tothom. Primer va dir als seus coneguts que Pedro R. s’havia enfadat i havia marxat de casa seva aquell mateix dia; després va comentar que darrere d’aquesta desaparició del que era el seu nòvio hi podria haver una «màfia» i després d’això va apuntar cap al seu exmarit, el Rubén. Finalment, l’acusada va canviar d’estratègia i va llançar sospites sobre el seu company de banc, l’Albert.

Amenaces amagades

Així, a un company guàrdia urbà li va arribar a dir, quan ja havia aparegut el cos de la víctima, que tenia molta por de l’Albert, al qual va qualificar de «violent i agressiu», ja que quan van trencar la seva relació l’havia amenaçat de fer-los mal a ella i a la seva filla, segons ha recordat aquest agent en el judici.  No obstant, l’agent processada va amagar aquesta dada a la policia durant diversos dies, fins que l’hi va explicar a aquest company seu, i aquest la va convèncer perquè anés als Mossos a donar-los aquesta informació. Quan la Rosa va anar el 13 de maig a comissaria ja va quedar detinguda com a sospitosa.

Notícies relacionades

Aquest suposat temor de l’Albert va quedar desmuntat amb el testimoni següent, un altre guàrdia urbana i el relat del sopar d’aquest 6 de maig del 2017 (el cos del Pedro va ser trobat el 4 de maig calcinat al maleter d’un cotxe al pantà de Foix). Aquella nit l’Albert també era a casa de la Rosa. Ella, segons aquest testimoni, estava «molt tranquil·la i normal», cosa que el va estranyar. També va sentir comentaris de la processada inculpant l’exmarit, Rubén, però no va dir que tingués por de l’Albert, al qual les filles de l’acusada deien «tonto rematat». Al contrari, qui va ser el seu amant es va presentar a la vivenda. Un dades més: La Rosa va declarar en el seu dia que l’Albert s’havia tret la barba perquè se l’havia cremat al calar foc al cotxe amb el Pedro al maleter. Aquest testimoni ha afirmat, en canvi, que va ser Rosa la que li va dir en veu alta aquella nit que «s’havia de tallar la barba».

En la seva declaració davant la policia i davant del jutge, la Rosa va explicar que la nit del crim l’Albert es va presentar de sobte a casa seva, que va saltar una tanca i que va matar Pedro R. L’Albert, en canvi, va relatar que quan va arribar a la vivenda el nòvio de l’agent ja era mort i que ell només la va ajudar a desfer-se del cos sense vida.