Un detingut per una agressió racista en un centre de menors de Badalona

L'agressor va apallissar un treballador d'un centre de menors i va atacar dos mossos d'esquadra

El Govern es presentarà com a acusació particular en el judici

1
Es llegeix en minuts
LAURA TOLEDANO

Un home ha sigut detingut per agredir dos mossos d’esquadra i un treballador d’un centre de menors a Badalona. El violent incident va començar aquest dilluns en un bar ubicat al barri de Bufalà i va continuar fins a l’edifici en qüestió. L’agressió va començar entorn de dos quarts d’onze del matí quan una educadora del centre va ser increpada pel seu origen marroquí al bar mentre aquesta anava acompanyada d’un estudiant en pràctiques.

No obstant, tant l’educadora com l’estudiant van poder tornar amb normalitat al centre. Però en el moment en què dos dels residents van sortir de l’edifici, un altre home, de 32 anys i nacionalitat espanyola, habitual del bar els va llançar una cadira i una tassa de cafè. 

L’atac no va quedar aquí, l’agressor –animat per comentaris racistes i xenòfobs d’altres clients del bar– es va dirigir a la porta del centre i va començar a picar amb un pal d’un metre i mig.

Atemptat a l’autoritat

En un intent de calmar a l’agressor, un treballador marroquí va sortir del centre i va rebre una brutal pallissa abans que arribessin els Mossos i l’ambulància. Quan els agents es van personar al lloc dels fets, l’home els va agredir i per això va ser detingut per un delicte d’atemptat contra agents de l’autoritat. En les pròximes hores passarà a disposició judicial.

Notícies relacionades

Les agressions racistes no semblen disminuir amb els anys a Catalunya. L’Oficina per a la No-Discriminació (OND) de l’Ajuntament de Barcelona va obrir el 2019 un total de 228 expedients per discriminació, 98 d’aquests per racisme i xenofòbia.

El Govern es presentarà com a acusació particular en el judici, així ho ha manifestat Chakir el Homrani, conseller de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, via Twitter. «En aquest país no hi ha lloc per a cap agressió racista. Des d’ahir hem acompanyat els professionals d’Isom i els joves. Estem amb vosaltres», va tuitejar el conseller, mostrant el seu recolzament tant als treballadors com als residents del centre de menors Isom. No només Homrani ha mostrat públicament la seva indignació, Aida Llauradó, primera tinenta d’alcaldia de Badalona, ha declarat a la cadena de ràdio Badalona Matí: «Estarem molt atents perquè una cosa així no torni a passar».