Aquestes són les notícies que marcaran la jornada del 3 de febrer del 2020

Els acusats del crim de la Urbana afronten des d'aquest dilluns fins a 25 anys de presó en judici

zentauroepp38491487 caso guardia urbana  albert l pez    rosa peral y pedro  vic190416164052

zentauroepp38491487 caso guardia urbana albert l pez rosa peral y pedro vic190416164052

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Bon dia, 

Aquest dilluns comença a Barcelona el judici pel crim de la Urbana. Els dos sospitosos del crim de la Guàrdia Urbana, els també agents del cos Albert López i Rosa Peral, s’asseuran a partir d’aquest dilluns al banc dels acusats davant del Tribunal del Jurat de l’Audiència de Barcelona, com a presumptes coautors de l’assassinat del nòvio d’ella –també urbà–, per la qual cosa s’enfronten a fins a 25 anys de presó. Els dos acusats s’acusen mútuament. Les sessions del judici comencen aquest dilluns a les 10 amb la lectura dels escrits i al·legacions prèvies, mentre que en els dies següents serà el torn dels testimonis. López i Peral declararan l’11 i el 12 de març.

Continua el judici a Trapero

El tinent coronel de la Guàrdia Civil Daniel Baenainstructor policial de l’1-O, que va qualificar al Suprem com a «període d’insurrecció» el viscut a Catalunya des del 20 de setembre del 2017 fins a l’aplicació del 155, compareix aquest dilluns com a testimoni en el judici a l’excúpula dels Mossos. Baena serà el primer en declarar en aquesta tercera setmana de judici a l’Audiència Nacional amb el major dels Mossos Josep Lluís Trapero com a principal acusat, que s’enfronta a una petició del fiscal d’11 anys de presó per rebel·lió.

L’extradició de l’exconseller Puig

El Tribunal de primera instància de Brussel·les celebrarà aquest dilluns la vista d’extradició per a l’entrega a Espanya de l’exconseller Lluís Puig, reclamat pel Tribunal Suprem per presumpta malversació de cabals públics en la causa del procés independentista a Catalunya. Fonts jurídiques han assenyalat que demà mateix podria conèixer-se la decisió final respecte a la seva extradició. La vista es va fixar de forma conjunta amb la de Puigdemont i Comín, però la d’aquests ha quedat en suspens per la seva condició d’eurodiputats.

Felip VI presideix l’obertura legislativa

Notícies relacionades

El Rei presideix aquest dilluns al Congrés la sessió solemne d’obertura de la 14a legislatura, la segona ocasió en què encapçalarà un acte d’aquest tipus en els seus cinc anys i mig de regnat, en els quals s’han anat succeint cinc legislatures, dues d’aquestes fallides. El monarca assistirà junt amb Letizia i les seves filles a la seva cinquena visita al Congrés des del 2014: entre elles hi ha les de la seva proclamació com a rei aquell mateix any i l’obertura solemne de la XII legislatura el 2016.

Seguiment del coronavirus

Un grup d’investigadors posarà en pràctica a partir d’aquest dilluns a la Xina un assaig clínic amb un medicament que ja ha mostrat certa efectivitat contra el coronavirus de Wuhan en un pacient infectat als Estats Units, informa avui el diari oficialista xinès ‘The Paper’. El medicament es diu Remdesivir, va ser desenvolupat per al virus de l’ebola per la companyia biofarmacèutica nord-americana Gilead Sciences i, segons la publicació especialitzada ‘New England Journal of Medicine’, la condició clínica d’un pacient infectat als Estats Units «va millorar visiblement» després d’un tractament intravenós amb aquest fàrmac.