Virus mortal

El Japó prohibirà l'entrada al país de persones infectades pel coronavirus

Tòquio ha ordenat que es realitzin proves en aeroports i ports per detectar si les persones que arriben al país estan infectades

Brisbane (Australia), 30/01/2020.- Flight attendants wear protective face masks at Brisbane International Airport in Brisbane, Australia, 31 January 2020. Australia confirmed at least 9 cases of coronavirus, prompting the government to plan a much-criticized relocation plan for Wuhan evacuees to the remote Christmas Island for two weeks. The virus originated in the Chinese city of Wuhan and has so far killed at least 213 people, infecting over 8,000 others, mostly in China. EFE/EPA/GLENN HUNT AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Brisbane (Australia), 30/01/2020.- Flight attendants wear protective face masks at Brisbane International Airport in Brisbane, Australia, 31 January 2020. Australia confirmed at least 9 cases of coronavirus, prompting the government to plan a much-criticized relocation plan for Wuhan evacuees to the remote Christmas Island for two weeks. The virus originated in the Chinese city of Wuhan and has so far killed at least 213 people, infecting over 8,000 others, mostly in China. EFE/EPA/GLENN HUNT AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT / GLENN HUNT (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern del Japó ha anunciat avui que prohibirà l’entrada al país de persones que s’hagin encomanat pel brot de coronavirus, després d’haver-se registrat 14 casos fins ara.

L’anunci l’ha fet el primer ministre, Shinzo Abe, en una compareixença en el comitè del pressupost de la Cambra Baixa, en què ha fet una revisió de les mesures adoptades per aturar l’expansió del brot sorgit a la ciutat xinesa de Wuhan.

L’últim encomanat registrat al Japó és un sexagenari que va treballar com a conductor d’autobús on van viatjar dos grups de turistes xinesos procedents de Wuhan, on es va originar el brot del virus, i als quals va traslladar des de Tòquio fins a la ciutat d’Osaka (oest).

El pacient ha desenvolupat pneumònia i es troba hospitalitzat i estable des de dissabte, segons l’esmentada font, que també va assenyalar que els serveis mèdics estan analitzant l’estat de salut d’altres persones que van estar en contacte amb els dos nous encomanats.

Alerta aeroport

Davant de la propagació del virus, el govern nipó va ordenar que es realitzin proves en aeroports i ports per detectar si les persones que arriben al país estan infectades. Així mateix, es distribuiran kits de proves en 13 punts, entre els quals els aeroports de Narita i Haneda.

Notícies relacionades

Se sotmetran als tests les persones que provinguin de la ciutat de Wuhan, on es va originar el brot, o que presentin símptomes del coronavirus com ara febre.

Les autoritats japoneses pretenen accelerar el procés d’identificació de les persones infectades.