Les 5 notícies que marcaran l'agenda d'aquest dijous, 30 de gener del 2020

El Govern firma la pujada del salari mínim i altres notícies que marcaran l'actualitat d'aquest dijous 30 de gener

zentauroepp51878855 economia  yolanda diaz sindicatos patronal200122180120

zentauroepp51878855 economia yolanda diaz sindicatos patronal200122180120 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Bon dia. Dijous de ressaca política després de l’anunci de Torra donant per liquidada la legislatura. Avui, el Govern firma amb els agents socials el pacte per la pujada del salari mínim. Seran algunes de les notícies que marcaran l’actualitat de la jornada. Les repassem totes.

El Govern firma el salari mínim

El president del Govern central, Pedro Sánchez, i la ministra de Treball, Yolanda Díaz, segellaran avui amb patronal i sindicats la pujada del salari mínim interprofessional (SMI), com va avançar EL PERIÓDICO. La firma de l’acord al palau de la Moncloa tindrà la foto dels principals protagonistes de la negociació amb els agents socials, que ha conclòs amb una pujada del 5,5% del SMI per a aquest any fins als 950 euros bruts mensuals.

Ressaca de la ruptura JxCat-ERC

Torra anuncia eleccions després d’aprovar els pressupostos, però no hi posa data. Així es va gestar el xoc final entre JxCat i ERC que va portar Torra a donar per liquidada la legislatura. A Madrid, el Govern central tem perdre el recolzament d’ERC als pressupostos. La ruptura continuarà provocant avui reaccions que seguirem en directe.

Baròmetre del CIS

El Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) farà públic aquest dijous el Baròmetre d’Opinió corresponent al mes de gener, que inclourà la primera estimació de vot del centre públic des de la investidura de Pedro Sánchez i la formació del Govern de coalició del PSOE i Unides Podem. 

Barcelona es torna negra

Notícies relacionades

Arriba una nova edició de BCNegra, el certamen literari dedicat a la novel·la negra que des d’avui i fins al 9 de febrer desplegarà un programa que treu a la llum la ciutat més fosca i oculta. Aquests són 20 dels llibres imperdibles.

El Barça, en la Copa del Rei

Jornada de vuitens de final de la Copa del ReiEl Barça de Setién se la juga davant del Leganés a les 19.00 hores al Camp Nou.