Les cinc notícies que marcaran aquest dimecres, 29 de gener del 2020

Torra compareix a les 12 amb els pressupostos i la legislatura en l'aire; una de les notícies que marcaran aquest dimecres 29 de gener

torraok

torraok

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Bon dia. Pendents de la compareixença avui a les 12.00 hores, anunciada ahir a la nit per sorpresa, de Quim Torra amb els pressupostos i la legislatura en l’aire després de la turbulenta jornada de dilluns al Parlament que el va desposseir del seu escó. Serà una de les notícies que marcaran l’actualitat d’aquest dimecres 29 de gener. Les repassem totes a continuació.

Torra compareix amb la legislatura en l’aire

Quim Torra farà a les 12.00 una declaració institucional en una compareixença anunciada ahir a la nit per sorpresa. El president sospesa avortar els pressupostos i convocar eleccions. La convocatòria altera l’agenda del dia, ja que retarda a les 15.00 el Consell Executiu que havia d’aprovar els comptes i la seva presentació al Parlament per part de Pere Aragonès. Tot això estava previst per a aquest matí. Ho seguirem en directe.

Declara Ferran López, el segon de Trapero

Continua a l’Audiència Nacional el judici a la cúpula dels Mossos pel seu paper l’1-O. Si dimarts va finalitzar la declaració com a testimoni de Diego Pérez de los Cobos, avui és el torn de Ferran López, el número dos del major Josep Lluís Trapero.

Pendents del coronavirus

Amb 1.500 nous infectats declarats en els últims dies, el coronavirus ja ha infectat més persones que el virus SARS, que va afectar 8.000 persones. Alemanya confirma el primer contagi a la UE i França ratifica el seu quart cas. A Itàlia, es registren brots racistes contra ciutadans xinesos. Seguim l’evolució de la malaltia en directe.

L’Eurocambra vota l’acord definitiu del ‘brexit’

Notícies relacionades

Compte enrere per a la sortida, el 31 de gener, del Regne Unit de la UE. El Parlament Europeu vota avui l’acord definitiu del ‘brexit’A Gibraltar es preparen inquiets: l’encariment de productes bàsics i les llargues cues a la tanca són els principals temors

Jornada de Copa del Rei

Jornada de vuitens de final de la Copa del Rei amb els partits Saragossa-Reial Madrid, Cultural Lleonesa-València, Reial Societat-Osasuna i Badajoz-Granada. La resta de l’eliminatòria acaba dijous amb Barça-Leganés, Mirandés-Sevilla i Rayo Vallecano-Vila-real.