Exteriors estudia repatriar ben aviat els espanyols a Wuhan en el vol francès

La portaveu del Govern ha assenyalat que el vehicle més «adequat» perquè viatgi la colònia seria el contractat pel país gal

L'Executiu està analitzant diferents vies perquè els afectats puguin tornar «com més aviat millor»

zentauroepp52007015 madrid 28 01 2020 pol tica rueda de prensa posterior a la re200128131349

zentauroepp52007015 madrid 28 01 2020 pol tica rueda de prensa posterior a la re200128131349 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Agencias

El Ministeri d’Exteriors  estudia repatriar la vintena d’espanyols que es troben a la localitat xinesa de Wuhan, on s’ha originat el nou coronavirus, en un avió contractat per França que portarà al mateix vol els francesos que resideixen en aquesta ciutat xinesa. 

La portaveu del Govern de coalició, María Jesús Montero, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, ha explicat que Espanya està en «estreta coordinació» amb el Regne Unit i França per a la repatriació dels seus ciutadans.

En aquest sentit, ha afirmat que el grup més gran de ciutadans dels països de l’entorn a Wuhan són francesos i, per això, si el Ministeri d’Exteriors d’aquest país contracta ben aviat un avió, aquest seria «el vehicle més adequat» per transportar els espanyols.

Notícies relacionades

Montero ha remarcat a més que les autoritats franceses no han traslladat cap problema al fet que Espanya es pugui afegir a aquesta repatriació i que els espanyols puguin viatjar al mateix avió que els ciutadans francesos.

La portaveu del Govern ha assenyalat alhora que Exteriors analitza diferents vies perquè els espanyols puguin venir «com més aviat millor» i ha insistit que aquest matí s’estan produint contactes perquè la repatriació pugui aconseguir el contingent més nombrós, el francès, que el formen al voltant de 500 ciutadans.