Les cinc notícies que marcaran aquest dimarts, 28 de gener del 2020

Els polítics independentistes presos tornen al Parlament i altres notícies que marcaran aquest dimarts 28 de gener

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Bon dia. Els polítics independentistes presos tornen avui al Parlament per comparèixer en la comissió que investiga l’aplicació de l’article 155 a Catalunya. Serà una de les notícies que marcaran la jornada d’aquest dimarts 28 de gener del 2020. Les repassem totes a continuació.

Els polítics presos tornen al Parlament

Els exconsellers de la Generalitat empresonats compareixeran a les 09.00 hores com a testimonis en la comissió d’investigació del Parlament sobre l’aplicació del 155 a Catalunya. Està previst que Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Joaquim Forn, Josep Rull i Dolors Bassa arribin a les 08.00 hores al Parlament en una jornada de ressaca del tens ple en el qual es va retirar el dret a vot de Quim Torra i es va fer evident la fractura entre JxCat i ERCHo seguim en directe

El Tribunal de Comptes comunica a Puigdemont els diners desviats de l’1-O

El Tribunal de Comptes comunicarà aquest dimarts als representants legals de l’expresident Carles Puigdemont, a qui va ser el seu número dos en el Govern, Oriol Junqueras, i 18 persones més, entre ells exconsellers i alts càrrecs de la Generalitat, quina és la quantitat que presumptament van desviar per pagar les despeses del referèndum de l’1 d’octubre del 2017. El tribunal informarà de la xifra que cadascun d’ells haurà de pagar com a responsables de l’ús il·lícit de fons públics.

Possible cas de coronavirus a Torrevella

Un possible cas de coronavirus en una turista islandesa de 66 anys que recentment ha estat a la ciutat xinesa de Wuhan ha activat elprotocol preventiu d’aïllament a l’hospital de Torrevella (Alacant). Les autoritats estan pendents de les anàlisis per confirmar o descartar el contagi. Ho seguim en directe.

‘Pelotazo’ urbanístic a Sabadell

Notícies relacionades

Els Mossos d’Esquadra han destapat un ‘pelotazo’ urbanístic a Sabadell del ‘clan Jodorovich’, al qual històricament la policia vincula amb el narcotràfic i que un jutjat de Barcelona està investigant per presumpte blanqueig de capitals. Un membre d’aquesta família i una empresa van comprar el 2017 una nau de l’antiga fàbrica Artèxtil, considerada la catedral del tèxtil, per 500.000 euros, i al cap d’un any i mig la van vendre a l’Ajuntament de Sabadell per 3,2 milions d’euros, més de sis vegades el capital invertit. L’operació es va forjar en l’època de l’anterior equip municipal de Maties Serracant Camps, de la Crida per Sabadell, coalició en la qual té un important pes la CUP.

L’EPA i el Consell de Ministres

Aquest dimarts, dia de Consell de Ministres del Govern de Pedro Sánchez, es donen a conèixer les dades del’Enquesta de Població Activa (EPA), que elabora l’Institut Nacional d’Estadística (INE), corresponents al quart trimestre del 2019.