Les notícies que marcaran la jornada d'aquest dilluns, 27 de gener del 2020

zentauroepp45722360 barcelona 02 11 2018 pol tica  acto institucional del govern200124132016

zentauroepp45722360 barcelona 02 11 2018 pol tica acto institucional del govern200124132016 / RICARD CUGAT

2
Es llegeix en minuts

Bon dia. Pendents avui de la Mesa del Parlament, que ha de decidir si acata la sentència del Suprem i retira l’escó a Quim Torra. Serà una de les notícies d’aquest dilluns 27 de gener. Les repassem totes a continuació.

El Parlament desafia el Suprem per Torra

El Parlament i el Tribunal Suprem continuen la seva partida d’escacs avui que acaba el termini de 48 hores que la JEC va donar a la Mesa perquè retiri l’escó de diputat a Quim Torra. L’alt tribunal va acceptar l’argumentari de la Junta Electoral Central que deixa el president sense escó. El cap del Govern s’aferra a la seva acta. El que no està tan clar és quin moviment farà el president del Parlament, Roger Torrent. La reunió de la Mesa començarà a les 13.30 hores. Ho seguirem en directe.

Investigats per blanqueig quatre exconsellers de CDC

La Fiscalia Anticorrupció ha demanat al jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata que citi a declarar com a investigats 12 exdirigents i alts càrrecs de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) per un presumpte delicte de «blanqueig de capitals» amb la finalitat de finançar el partit, segons un escrit del ministeri públic al qual ha tingut accés EL PERIÓDICO. Quatre dels polítics investigats van ostentar alts càrrecs en els governs de Jordi Pujol i Artur Mas. Es tracta de Felip Puig, Pere Macias, Jordi Jané i Irene Rigau.

El 75è aniversari de l’alliberament d’Auschwitz

Avui es compleixen 75 anys de l’alliberament del camp de concentració d’Auschwitz. El camp erigit pels nazis a Polònia suposa la màxima expressió del genocidi perpetrat pel règim de Hitler. Els supervivents de l’Holocaust recorden la seva història perquè no es repeteixi el mateix error.  Aquest efemèride coincideixen amb un repunt de la ultradreta i l’antisemitismeL’editorial d’EL PERIÓDICO d’avui: ‘Auschwitz, l’encarnació del mal’.

Commoció per la mort de Kobe Bryant

La mort de Kobe Bryant, llegenda de l’NBA, ha commocionat el món. La llegendària estrella del bàsquet, que es va retirar de les pistes el 2016 després de dues dècades com a jugador de Los Angeles Lakers, va morir aquest diumenge després d’estavellar-se l’helicòpter en què viatjava amb la seva filla i set persones més. No hi ha hagut supervivents.

Pendents del coronavirus

Notícies relacionades

Continuem pendents del coronavirus. En les últimes hores la Xina ha revelat que el virus també s’encomana durant la incubació, quan encara no hi ha símptomes. Ja han mort 80 persones, n’hi ha gairebé 3.000 d’infectades i el virus ha saltat ja a una desena de països, entre els quals, França, els EUA i Canadà. Les últimes notícies del coronavirus, en directe.

Rosalía triomfa als Grammy en català

Gran nit de Rosalía als Grammy. La cantant guanya el premi al millor disc llatí de rock, urbà o alternatiu pel seu àlbum ‘El mal querer’. Emocionada, el seu discurs d’agraïment ha combinat l’anglès, el castellà i el català. L’altra gran triomfadora ha sigut Billie Eilish.