VIOLÈNCIA CONTRA EL COL·LECTIU LGTBI

Repunt homòfob a Catalunya: tres agressions en només un cap de setmana

L'Observatori Contra l'Homofòbia en denuncia dos a Barcelona i una tercera a Girona

«Necessitem polítiques més efectives i més contundència», demana el president, Eugeni Rodríguez

undefined48860446 barcelona 28 06 2019 manifestaci n del orgullo lgtbi bajo el200126190308

undefined48860446 barcelona 28 06 2019 manifestaci n del orgullo lgtbi bajo el200126190308 / JOAN CORTADELLAS

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president de l’Observatori contra l’Homofòbia de Catalunya (OCH), Eugeni Rodríguez, ha alertat d’un «nou rebrot d’homofòbia» després de tenir coneixement de tres noves agressions LGTBI-fòbiques aquest cap de setmana: dues agressions a joves homosexuals a Barcelona i un atac al centre LGTBI de Girona. Des de començament d’any, l’OCH ha registrat 20 incidències de discriminació al col·lectiu LGTBI.

Segons ha informat Rodríguez a EL PERIÓDICO, la primera agressió presumptament homòfoba va ocórrer la matinada de divendres a dissabte quan dos joves homosexuals van ser insultats i agredits per un altre grup de joves quan sortien d’una festa al barri de Sants a les sis de la matinada. Segons el president, després de l’agressió, una de les víctimes ha necessitat assistència hospitalària.

La segona agressió van ser les pintades, fetes amb pintura groga, que van aparèixer ahir dissabte a la porta del local de l’Espai LGTBI de Girona i que avui ja han sigut esborrades, després de presentar la corresponent denúncia.

La tercera agressió va ocórrer a les 8.12 hores del matí d’aquest diumenge en un viatge de metro. El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va prestar atenció a la sortida del metro de Navas de Barcelona. La víctima, un home de 23 anys que presentava lesions oculars perquè el van ruixar amb gas-pebre. Va ser derivat al CUAP Dos de Maig.

«Em crema la cara, els ulls i tot. El gas me l’ha tirat molt a prop i tinc cremat fins i tot l’abdomen, ja que el producte s’ha estès», ha escrit en el seu perfil d’Instagram el jove agredit, que ha demanat col·laboració ciutadana per trobar testimonis de l’agressió per denunciar-la.

Segons l’agredit, dues noies haurien gravat amb el seu mòbil l’agressió i ha demanat col·laboració per poder trobar-les i utilitzar el vídeo en la presentació de la denúncia. Segons Rodríguez, el jove ja ha presentat una denúncia davant dels Mossos d’Esquadra.

Alerta de l’OCH

Notícies relacionades

«Alertem d’un rebrot LGTBI-fòbic aquest cap de setmana amb tres incidències per discurs d’odi i agressions físiques a persones LGTBI. És necessari fer front a les violències que patim de forma contundent», ha assenyalat Rodríguez, que ha ofert a les víctimes el recolzament de l’Observatori. Segons el mateix president, TMB ha iniciat una investigació d’aquest cas, però, apunta, és necessari un nou protocol d’actuació en casos similars al metro. Una cosa en què entitats i consistori ja estan treballant.

«Necessitem polítiques més efectives i més contundència contra aquestes violències. Ja tenim diagnosticat que la majoria d’elles es produeixen en cap de setmana quan grups de joves increpen, insulten i agredeixen persones LGTBI», ha conclòs el president de l’OCH.