Les cinc notícies que marcaran la jornada d'aquest dilluns, 20 de gener del 2020

L'inici del judici a Trapero i la borrasca 'Gloria', entre les notícies que marcaran la jornada d'aquest dilluns 20 de gener

jcarbo47346083 trapero190314150818

jcarbo47346083 trapero190314150818 / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Bon dia. Pendents de l’inici del judici a la cúpula dels Mossos per l’1-O i l’arribada de la potent borrasca ‘Gloria’. Són dues de les notícies que marcaran l’actualitat d’aquest dilluns 20 de gener. Les repassem totes a continuació.

Inici del judici a Trapero

L’Audiència Nacional comença les 10.00 a jutjar el paper dels Mossos d’Esquadra en el procés, pel qual respondran com a acusats els seus màxims responsables durant l’1-O: el major Josep Lluís Trapero, el seu cap polític Pere Soler i el que fos segon a la Conselleria d’Interior, César Puig. Els tres s’asseuran al banc per un delicte de rebel·lió, pel qual la Fiscalia demana a cada un 11 anys de presó, mentre que una quarta acusada, la intendenta dels Mossos Teresa Laplana, s’enfronta a quatre anys de presó per sedició. En les últimes hores ha transcendit un informe del pla dels Mossos per detenir el Govern si declarava la DUI. Seguirem el judici en directe.

El ‘Gloria’ fueteja amb força

Catalunya afronta tres dies de cru temporal per l’arribada de la borrasca ‘Gloria’, que porta forts vents, neu en cotes baixes i pluges importants. Seguim en directe les incidències del ‘Gloria’.

Cimera del capitalisme a Davos

Europa i els EUA buscaran la pau comercial en la cimera del capitalisme a Davos. Després d’aconseguir una primera treva en la seva guerra comercial amb la Xina, aquesta setmana el president dels EUA, Donald Trump, acudeix al Fòrum Econòmic Mundial (WEF, per la sigla en anglès) de Davos amb l’expectativa d’apaivagar també la tensió amb Europa per la taxa digital de França i la represàlia aranzelària amb què han amenaçat els Estats Units.

Govern i comuns presenten l’acord de pressupostos

Notícies relacionades

La Generalitat tindrà en aquest exercici per fi nous pressupostos. El pacte entre el Govern, integrat per Junts per Catalunya i Esquerra, i els comuns permetrà que l’Executiu aprovi els seus comptes al Parlament, una cosa que no passava des del 2017. Les parts implicades en l’acord, que preveu un augment de la despesa pública de més de 3.000 milions d’euros, el presenten avui a la Conselleria d’Economia.

Rècord de restaurants a Barcelona

Barcelona ha batut el seu rècord de noves llicències d’obertures de bars i restaurants dels últims anys, amb la quantitat de 223, alhora que 734 emprenedors o grups empresarials han agafat les regnes per traspàs del mateix nombre negocis, moltes vegades fallits. És a dir, gairebé un miler d’establiments van iniciar una nova etapa a la ciutat.