Mor el germà de la nena morta per l'autobús sinistrat a Navarra

El conductor del vehicle que ha envestit diversos turismes en una gasolinera ha cridat que no tenia frens abans de xocar

La mare dels nens, de 5 i 8 anys, continua ingressada en estat greu

muere el hermano de la nina fallecida por el autobus siniestrado en navarra / periodico

2
Es llegeix en minuts
EFE

El nen de 5 anys que es trobava en estat crític després de l’accident múltiple que va tenir lloc aquest divendres a Estella-Lizarra (Navarra) en què va morir la seva germana de 8 anys, ha mort, informa el Govern de Navarra.

La petita I.P.P, de 8 anys, va morir a l’acte quan un autobús sense control va arrossegar el vehicle on es trobava amb la seva família, i el seu germà de 5 anys D.P.P. ha mort aquesta nit al Complex Hospitalari de Navarra on va ser traslladat, juntament amb la seva mare I.P.P., de 41 anys, que presenta ferides de gravetat.

El vehicle en què viatjava aquesta família d’Ayegui es dirigia cap a la seva localitat, pròxima a Estella-Lizarra, quan es va produir l’accident.

A l’accident, a més va resultar ferida greu E.G.S.M., de 34 anys i veïna d’Estella-Lizarra, que va ser atropellada per l’autobús i traslladada a l’Hospital García Orcoyen.

Així ha quedat el cotxe en què viatjaven els nens morts amb la seva mare. / EFE / JESÚS DIGE

Passatgers de l’autobús, il·lesos

El conductor de l’autobús, M.L.R, de 36 anys i veí de Pamplona, va resultar il·lès i l’usuari B.M.M., de 17 anys i veí de Yerri, va resultar ferit lleu, i se’l va traslladar al mateix hospital.

Segons detalla la Brigada d’Atestats i Investigació de la Policia Foral, l’accident de circulació va tenir lloc a les 20:02 hores al carrer Carlos VII i va consistir en la sortida de via pel marge dret, amb xoc posterior contra elements fixos de la via, d’un autobús de La Estellesa.

Posteriorment es va produir la col·lisió per envestida de l’autobús sobre un turisme, en què viatjava la família d’Ayegui, i el xoc dels dos vehicles contra elements fixos de la via.

Finalment es va produir l’atropellament d’una dona per part de l’autobús i un xoc múltiple d’aquest contra set vehicles estacionats, cosa que va ocasionar abundants danys materials.

Sis patrulles de la Policia Foral i dues de la Policia Municipal d’Estella van regular la circulació i la Brigada d’Atestats es va fer càrrec de la instrucció de diligències al jutjat, així com dotacions de Bombers de tasques de rescat dels accidentats i de neteja de la calçada.

El centre de coordinació d’emergències de SOS Navarra ha enviat l’equip mèdic de guàrdia, dues ambulàncies medicalitzades i dues convencionals, així com un equip de psicòlegs que han atès les persones que han patit crisis nervioses.

Notícies relacionades

Sense frens

Els passatgers que en aquell moment anaven a l’autobús, procedent de Logronyo, no han patit cap mal i, segons han relatat, el conductor ha començat a cridar que «no tenia frens» abans de la col·lisió.