TRÀNSIT

Reoberta la C-13 entre Rialp i Llavorsí

El conseller Calvet afirma que es manté la previsió per a l'obertura d'un pas alternatiu a la carretera

51524540 60

51524540 60

1
Es llegeix en minuts

Els operaris han aconseguit reobrir al trànsit la C-13, que ha estat tallada des d’aquest divendres entre Rialp i Llavorsí, Rialp i Llavorsí al Pallars Sobirà. Els treballs han permès obrir un pas alternatiu per a la circulació de vehicles. Aquesta carretera és l’accés i la sortida natural de les estacions d’esquí d’Espot, Port Ainé i la Vall d’Aran.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, va assegurar aquest diumenge a primera hora que es mantenia la previsió d’obertura d’un pas alternatiu en aquesta carretera lleidatana, que va ser tallada al trànsit divendres passat després d’un despreniment de roques. 

Així, el conseller només va garantir que l’obertura del pas alternatiu tindrà lloc aquest diumenge, però va remarcar que la reparació del talús i la recuperació total de la circulació pot allargar-se unes setmanes. En tot cas, Calvet ha demanat als ciutadans que no deixin de venir a aquestes zona de la comarca del Pallars Sobirà, tot i que en aquests moments només hi puguin accedir pel nord, donant una llarga volta per la Vall d’Aran.

Impacte econòmic

Notícies relacionades

A la zona afectada creix la preocupació per l’impacte econòmic que pot tenir en una comarca que, en dates festives, acull nombrosos visitants, per la proximitat de les pistes d’esquí i altres activitats de muntanya. Aquest dissabte, els restauradors i hotelers d’Esterri d’Àneu –la localitat més pròxima a l’estació d’esquí d’Espot– ja van notar un important descens de visitants i nombroses cancel·lacions.

Els alcaldes de les localitats afectades han reclamat més atenció i més inversions al Pallars Sobirà. Calvet ha assegurat que està previst incrementar la partida pressupostària per al manteniment d’aquesta via capital per a la comarca pirinenca. En tot cas, el conseller ha defensat que la C-13 és una bona carretera on ja es fa un manteniment «potent» i que el que ha passat és un accident que pot tenir lloc en vies que discorren per valls profundes.