Les cinc notícies que marcaran el dia d'avui, dilluns 16 de desembre del 2019

Puigdemont compareix davant de la justícia belga per l'extradició i altres notícies que marcaran la jornada d'aquest 16 de desembre del 2019

zentauroepp50639651 former catalan leader carles puigdemont and his lawyer paul 191029085110

zentauroepp50639651 former catalan leader carles puigdemont and his lawyer paul 191029085110 / JOHANNA GERON

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Bon dia. Carles Puigdemont compareix davant de la justícia belga per la seva extradició. Serà una de les notícies destacades d’aquest dilluns 16 de desembre del 2019. A continuació les repassem totes.

Puigdemont compareix davant de la justícia belga

Aquest dilluns, Carles Puigdemont té una cita amb el tribunal de primera instància neerlandòfon de Brussel·les, que ha de decidir si tramita l’euroordre dictada contra ell i l’entrega a Espanya per ser jutjat com a líder del procés. Si no ho fa, el Tribunal Suprem rebrà una clatellada, de més envergadura –perquè ja hi ha sentència– que la que li va clavar la justícia alemanya el 2018, quan es va negar a extradir l'expresident. La compareixença de Puigdemont és una de les notícies relacionades amb el procés que tindran lloc aquesta setmana.

Sánchez es reuneix amb Casado i Arrimadas

En el marc dels contactes per a la investidura, Pedro Sánchez es reuneix avui amb Pablo Casado i Inés Arrimadas al Congrés. Amb el líder del PP es veurà a les 09.30 i amb la líder de Cs, a les 11.00.  Sánchez vol que la cita amb Casado mostri que no hi ha alternativa a la negociació amb ERC. A Barcelona, el líder del PSC, Miquel Iceta, augura que «la investidura obrirà un nou cicle a Espanya»Seguim en directe tota l’actualitatde les negociacions.

Boris Johnson remodela govern

Després de les eleccions britàniques que els ‘tories’ van guanyar per majoria absoluta, Boris Johnson anunciarà avui el seu nou Govern. Un gabinet que tindrà com a primera missió executar el ‘brexit’. El ‘premier’ aprofitarà la seva majoria per impulsar una reforma sense precedents a les institucions britàniques.

Sorteig de la Champions

Notícies relacionades

Aquest dilluns a les 12.00 tindrà lloc a la seu de la UEFA a Nyon (Suïssa) el sorteig dels vuitens de final de la Champions League. Al bombo hi haurà el Barcelona, el València, el Reial Madrid i l’Atlètic. Pendents de qui seran els seus rivals en aquesta fase de classificació. 

La Marató recapta més de 9 milions d’euros

La Marató de TV-3 ha acabat de matinada amb una recaptació de 9,4 milions d’euros, que es destinaran a la investigació de malalties minoritàries. La xifra no és la definitiva, ja que fins al 31 de març es podran continuar fent donatius.