AGRESSIÓ SEXUAL

La concentració de recolzament als tres condemnats de l'Arandina agita les xarxes socials

Nombrosos tuitaires desaproven l'organització d'aquest tipus de manifestacions

Filtrats els missatges de veu de la menor, com ja va anticipar un dels tres exjugadors

GRAF9282. ARANDA DE DUERO (BURGOS), 14/12/2019.- Manifestación de apoyo a los tres exjugadores de la Arandina, condenados a 38 años por agresión sexual a una menor de 15 años y como cooperantes necesarios en las de los otros, que se celebra hoy sábado en la Plaza Mayor de Aranda de Duero (Burgos). EFE/Paco Santamaría

GRAF9282. ARANDA DE DUERO (BURGOS), 14/12/2019.- Manifestación de apoyo a los tres exjugadores de la Arandina, condenados a 38 años por agresión sexual a una menor de 15 años y como cooperantes necesarios en las de los otros, que se celebra hoy sábado en la Plaza Mayor de Aranda de Duero (Burgos). EFE/Paco Santamaría / Paco Santamaría (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Luis Benavides

Dissabte passat més de 350 persones –segons fonts policials– es van concentrar a la plaça Mayor d’Aranda de Duero (Burgos) per manifestar el seu rebuig de la condemna per agressió sexual a una menor en el conegut com a ‘cas Arandina’. Les reaccions, principalment a les xarxes socials, no s’han fet esperar. Nombroses persones mostren la seva repulsa a la convocatòria a favor dels tres encausats acusats d’agressió sexual a una menor de 15 anys.

A Twitter es poden llegir missatges reprovant l’organització i participació en aquest tipus de manifestació. «Lamentable la concentració d’ahir a Aranda de Duero a favor dels tres violadors de l’Arandina. Mentrestant, la víctima no pot sortir de casa i els seus pares s’estan endeutant amb psicòlegs», escriu un tuitaire. «Preval l’empatia cap als violadors encara sent pares de nenes menors de 16 anys», tuiteja un altre. Molts d’aquests missatges inclouen l’’etiqueta’ #ArandaNoMeGusta.

Altres comptes, com del grup municipal de Vox a Los Molinos (Madrid), titllen la condemna als jugadors de l’Arandina d’«insòlita»  i afegeixen: «Fem les coses bé i justes d’una vegada, que aquest país no sembla gens real, ni seriós».

La protesta a la plaça va començar ahir a les sis de la tarda amb la presència de familiars i amistats dels tres exjugadors de l’Arandina Fútbol Club. Familiars i parelles van llegir un manifest i alguns dels assistents a l’acte portaven pancartes que asseguraven que la denúncia era falsa i exigien justícia i l’aplicació de la presumpció d’innocència. Els tres exfutbolistes de l’Arandina –R.C., C.C. i V.V.– han sigut condemnats a 38 anys de presó cada un.

Notícies relacionades

Segons informa EFE, també s’havia convocat per les xarxes socials una altra concentració a la mateixa hora a Zamora, on resideix un dels tres condemnats, però la protesta no es va dur a terme.

Filtrats els àudios 

Uns primers àudios de la menor han sigut filtrats, com ja va advertir al conèixer la sentència un dels encausats. Les gravacions, que ja van ser escoltades pel tribunal, també han generat un gran enrenou a la xarxa i han generat nombrosos tuits a favor i en contra de la condemna. En aquests missatges de veu es pot escoltar presumptament la menor dir que està disposada a incloure «coses inventades» si els jugadors «se’n van de la llengua», encara que els psicòlegs que van atendre la menor ja van explicar que va poder enviar aquest tipus de missatges per protegir-se i salvaguardar la seva imatge pública, i que només va explicar que havia sigut agredida als seus familiars i amics íntims.