MARXA NOCTURNA

Manifestació a Manresa «no mixta» contra les violacions

Algunes manifestants van fer pintades en aparadors acusant-los de masclistes

undefined51394729 pla general de la cap alera de la manifestaci  feminista a m191215223756

undefined51394729 pla general de la cap alera de la manifestaci feminista a m191215223756 / Xavi Toscano

1
Es llegeix en minuts
Agencias

Diversos centenars de dones s’han manifestat aquest diumenge pels carrers de Manresa (Barcelona) en protesta per les agressions i abusos sexuals comesos en els últims mesos a la localitat, segons ha informat el Comitè Feminista de Manresa, que ha organitzat la protesta.

Sota el lema «Violadors, ens trobareu de cara», el Comitè Feminista de Manresa ha convocat una marxa nocturna «no mixta», que ha començat a la plaça Europa de la localitat.

Les manifestants han recorregut el centre de Manresa corejant consignes com «cap agressió sense resposta» i «sola, borratxa, vull arriba a casa». Algunes dones han realitzat pintades durant el recorregut en aparadors de comerços considerats masclistes per les convocants i als jutjats.

Notícies relacionades

Un grup reduït de persones d’extrema dreta ha increpat i insultat les manifestants, però els agents de la policia han impedit que es produïssin aldarulls greus.

Manresa ha patit en els últims mesos diverses violacions en grup a dones, algunes d’elles menors. La més recent va ocórrer dilluns passat, i la més coneguda, l’octubre del 2016 quan cinc homes van violar una menor. Van ser condemnats a penes d’entre 10 i 12 anys de presó.