MÀFIA GEORGIANA

Nou detinguts per robar joies a Espanya

Anaven a ser enviades a Geòrgia per vendre-les a través d'una empresa de missatgeria de Barcelona

20191212 465353 oplegem 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Policia Nacional ha recuperat 80 rellotges de luxe i joies robades en diferents localitats espanyoles que anaven a ser enviades a Geòrgia per a la seva venda a través d’una empresa de missatgeria de Barcelona en una operació que s’ha saldat amb nou detinguts relacionats amb capos de la màfia georgiana.

L’operació s’ha desenvolupat a Barcelona, a les localitats barcelonines de l’Hospitalet de Llobregat i Manresa i a Còrdova, i s’han registrat cinc domicilis i una empresa i s’han trobat efectes robats embalats amb gran quantitat de cintes i embolicats ocults entre peces de roba que dificultaven la seva detecció, informa la Direcció General de la Policia.

La investigació ha permès aclarir deu robatoris comesos per grups itinerants, la majoria a domicilis, desmantellar un entramat dedicat a facilitar la sortida d’Espanya dels efectes sostrets i arrestar nou persones d’origen georgià i armeni.

A través de l’esmentada empresa de paqueteria, els detinguts remetien efectes procedents de robatoris amb força a Geòrgia per vendre’ls en aquest país.

La Policia Nacional ha intervingut 2.500 quilos de paquets i ha localitzat nombrosos efectes robats, entre ells rellotges, alguns dels quals valorats en més de 1.000 euros, nombroses peces de joieria, metalls preciosos i més de 25 dispositius electrònics, entre els quals deu telèfons mòbils, sis ordinadors portàtils i sis tauletes.

Els investigadors van comprovar que els detinguts assessoraven nombrosos membres de la comunitat georgiana en la manera d’aconseguir que el contingut dels paquets amb destinació a Geòrgia no fos detectat per les autoritats duaneres.

Notícies relacionades

Les indagacions ha evidenciat l’existència d’estretes relacions d’alguns detinguts amb coneguts capos de la màfia georgiana.

L’operació ha permès la devolució d’efectes als seus propietaris que havien denunciat el seu robatori en diferents localitats espanyoles, i els agents continuen analitzant la informació obtinguda per localitzar més víctimes.