Operació policial

Cop a una xarxa d'estafadors de cotxes de luxe importats d'Alemanya

La Policia ha constatat almenys 27 víctimes a diverses províncies d'Espanya

desarticulada una organizacion que habria estafado cerca de un millon de euros en la compraventa de vehiculos de lujo procedentes de alemania / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Guàrdia Civil i la Policia Nacional han desarticulat una xarxa que hauria estafat gairebé un milió d’euros amb la venda de cotxes de luxe procedents d’Alemanya a almenys 27 víctimes. Segons informen els dos cossos, han sigut detingudes set persones i una altra està sent investigada per aquests delictes.

Les indagacions es van iniciar arran de la denúncia d’una víctima a Navarra que va manifestar que havia sigut estafada en la compra d’un cotxe d’alta gamma. Al contrastar aquesta denúncia, els investigadors van constatar que hi havia més casos a Madrid, Pamplona, Sevilla i altres punts d’Espanya.

L’organització oferia, mitjançant empreses de compravenda de vehicles, anuncis d’automòbils d’alta gamma importats d’Alemanya, a preus molt competitius d’acord amb el sector. 

Una vegada anunciats, oferien els seus serveis com amitjancers en la compra, i el client podia triar el cotxe que desitgés i que estigués disponible als concessionaris alemanys, gestionant l’empresa la documentació i el trasllat.

Pagament per endavant

Per guanyar-se la confiança de les víctimes, els integrants de l’organització sol·licitaven el pagament per endavant a suposats «comercials» que formaven part de la xarxa delictiva, i gestionaven viatges a Alemanya perquè els interessats poguessin comprovar l’existència del vehicle i provar-lo. 

Posteriorment, sol·licitaven a les víctimes l’abonament total del vehicle amb la promesa de rebre’l en un termini d’entre 10 i 15 setmanes. Passat aquell temps, el client no el rebiai els responsables de la xarxa contestaven amb respostes evasives fins que tancaven la societat i es traslladaven a una altra ciutat.

Es pot destacar que per cometre les estafes, l’organització feia servir quatre societats gestionades pel capitost. Per a això, obrien oficines o sucursals a Barcelona, Màlaga i Sevilla i lescanviaven d’ubicació cada pocs mesos.

Notícies relacionades

Els agents van detenir a Aljarafe (Sevilla) el líder de l’organització, i es va localitzar, a Dos Hermanas, un vehicle importat que havia sigut abonat per complet per una de les víctimes i que el capitost havia posat a nom d’una de les empreses de la trama.

Els altres sis implicats van ser detinguts a diverses províncies d’Espanya i es van practicar dos escorcolls, en què es va recuperar un vehicle d’alta gamma, diverses joies i efectes personals, dispositius informàtics i 25.450 euros en efectiu.