Una taxa d'alcohol nou vegades superior

Caçat ebri el xofer d'autocar d'una línia regular de Tarragona

Els Mossos van interceptar el vehicle després d'observar que estava fent esses i ocupava el carril contrari de la circulació

d19fuqdx0aeklwn

d19fuqdx0aeklwn

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents dels Mossos del Camp de Tarragona, del sector de Montblanc, van detenir aquest dijous un conductord’autocar ebri, un home de 43 anys veí de Reus. Els fets van tenir lloc al voltant de les 19:30 hores a la carretera C-14, a Vilaverd (Conca de Barberà) quan la conductora d’un turisme va alertar, a través del 112, que l’autocar d’una línia regular que transportava diversos passatgers circulava de forma temerària per aquesta via en sentitl’Espluga de Francolí.

Una patrulla de trànsit va localitzar el vehicle i va observar que el seu conductor frenava i accelerava constantment, feia ziga-zagues i envaïa el sentit contrari de la circulació, la qual cosa va obligar diversos vehicles a efectuar maniobres evasives per evitar una col·lisió. Una vegada el van poder aturar en un punt segur d’aquesta via, els agents van comprovar que a la cabina hi havia dues llaunes de cervesa de 500 ml cada una i que el xofer presentava símptomes evidents d’anar sota els efectes de l’alcohol .

En la prova d’alcoholèmia l’home va donar una taxa d’1,33 mg/l. Tenint en compte que es tractava del xofer d’una línia regular de transport de passatgers per carretera i que la taxa màxima permesa per a conductors professionals és de 0,15 mg/l, els mossos van detenir-lo per superar en gairebé nou vegades la taxa màxima.

Vehicle immobilitzat

L’autocar que es va aturar havia sortit de Tarragona cap a l’estació de Valls (Tarragona), on van baixar uns 30 usuaris. Seguidament el vehicle va anar a través de la C-14 en sentit Espluga de Francolí amb dos passatgers, els quals finalment davant d’aquesta situació van optar per continuar el trajecte amb els seus propis mitjans.

Notícies relacionades

Atès que el xofer va ser traslladat a dependències policials, un altre conductor de la companyia es va haver de fer càrrec del vehicle immobilitzat a la via.

Els mossos, després de prendre declaració al detingut, el van deixar en llibertat divendres al matí i el van citar per a un judici ràpid que se celebrarà demà als jutjats de Valls.