Amaina el temporal, que ha deixat més de 100 litres al litoral català

Girona és on s'ha registrat una quantitat de pluja més elevada, amb 125,8 litres d'aigua per metre quadrat

undefined51216360 barcelona 04 12 2019  llucia agua acumulada en la calzada de191204204756

undefined51216360 barcelona 04 12 2019 llucia agua acumulada en la calzada de191204204756 / Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
Efe

El temporal de Llevant que des d’ahir ha castigat tot el litoral català, amb pluges que han deixat més de 100 litres d’aigua per metre quadrat i onades de més de 6 metres, ha començat a amainar i, tot i que avui encara hi haurà alguns xàfecs, cada vegada seran més dispersos i febles per deixar un divendres assolellat.

Segons dades obtingudes per Efe del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), la ciutat de Girona és la que ha registrat una quantitat de pluja més elevada en aquest episodi, amb 125,8 litres d’aigua per metre quadrat recollits fins a les 10 hores d’aquest matí.

Diverses localitats del Vallès Oriental situades a la falda del Montseny, com Arbúcies (Barcelona), han comptabilitzat més de 122 litres d’aigua per metre quadrat des de l’inici del temporal, mentre que a Alcanar (Tarragona) s’han recollit 120 litres.

A Barcelona

A l’Observatori Fabra de Barcelona s’han recollit 102 litres, al barri de Sant Andreu de la capital catalana n’han comptabilitzat 109; a Gràcia, 102 i al Poblenou, 101.

La intensa pluja va ocasionar ahir inundacions de baixos, garatges i carrers, molts dels quals negats perquè les fulles que s’emporta el vent van tapar embornals i clavegueres i va impedir el desguàs de les calçades.

Els bombers han hagut d’efectuar a tot Catalunya unes 70 sortides per atendre emergències provocades per les pluges, cap d’importància.

Tot i que el temporal tendeix a millorar, durant la jornada d’avui es mantindrà el fort onatge, que ahir va provocar onades de 9 metres en alta mar davant la costa de Begur (Girona) i de més de 6 metres a bona part del litoral, cosa que ha fet que el mar hagi erosionat moltes platges, algunes de les quals han desaparegut per l’efecte de la maror.

Notícies relacionades

El vent també remetrà avui, mentre que les nevades han sigut intenses al Pirineu més oriental, amb gruixos de neu nova que han acumulat més de 50 centímetres en les cotes altes.

D’altra banda, els cabals dels rius han crescut i es mantenen elevats, tot i que, segons l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), cap d’ells està en situació preocupant.