Les notícies que marcaran el dia d'avui, dimecres 5 de desembre

Canvi tarifari en el transport públic de Barcelona i altres notícies que marcaran aquest dijous, 5 de desembre del 2019

zentauroepp51210878 barcelona 4 12 2019 barcelona   amt presenta las nuevas tari191204183047

zentauroepp51210878 barcelona 4 12 2019 barcelona amt presenta las nuevas tari191204183047 / Manu Mitru

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Bon dia. Dijous amb vaga de Renfe i amb ressaca del canvi de les tarifes del transport públic a Barcelona. Són algunes de les notícies que marcaran la jornada d’aquest 5 de desembre. Les repassem totes a continuació:

Tomb tarifari en el transport públic de BCN

L’ATM de Barcelona ha presentat les seves noves tarifes: elimina la T-10 i crea la T-Usual, d’ús il·limitat durant un mes per 40 euros. Usuaris de la T-10 carreguen contra la seva substituta, la T-Casual, unipersonal i un 11,3% més cara.

Vaga de Renfe

La jornada de vaga a Renfe afecta els serveis de Rodalies, AVE i Llarga i Mitja Distància. Les aturades tindran lloc entre les 11.00 i les 15.00 hores i entre les 20.00 i les 00.00 hores. En aquestes franges hi haurà serveis mínims.

El jutge investiga si CDC va pagar sous amb el 3%

El jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata ha obert una nova via d’investigació al si del ‘cas 3%’ sobre el presumpte pagament de comissions il·legals a l’extinta Convergència a canvi de serveis i obra púbica. El magistrat considera que hi ha indicis que una de les formes de finançament irregular del partit utilitzava dues fundacions del seu entorn i suposades canalitzadores de les milionàries comissions es fessin càrrec dels sous de treballadors de la formació política. Així ho exposa en una recent interlocutòria a què ha tingut accés EL PERIÓDICO.

Vaga general a França

Macron afronta avui la primera gran vaga general del seu mandat. En un ambient social cada cop més tens, el projecte del Govern francès de reformar l’actual sistema de pensions –la mare de totes les reformes promeses per Macron– ha aconseguit cristal·litzar el malestar de nombrosos col·lectius que s’han afegit a la vaga general convocada  pels sindicats del transport per oposar-se a la desaparició dels règims especials de jubilació.

Segueixen els contactes per a la investidura

Notícies relacionades

Els contactes per a la investidura de Pedro Sánchez. PSOE i ERC han acordat explorar un nou fòrum per encarrilar el diàleg sobre el conflicte polític a Catalunya. No obstant, unes declaracions de Sánchez, donant per fet l’acord, han enervat els republicans. Seguim en directe l’última hora de les negociacions.

El Nadal tira l’àncora al Port Vell

El Port Vell de Barcelona inaugura aquesta tarda una fira festiva que neix amb la voluntat de convertir-se en una tradició nadalenca. S’espera que 1,5 milions de persones visitin aquest espai, que tindrà atraccions (nòria, tren infantil, cavallets), ‘foodtrucks’, un gran arbre nadalenc i un pessebre flotant, entre altres atractius.