Les notícies que marcaran el dia d'avui, dimecres 4 de desembre

El 2019 es tancarà amb més emissions i més calor i altres notícies que marcaran la jornada d'aquest dimecres 4 de desembre del 2019

90441756 l

90441756 l

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Bon dia. Nous informes poc encoratjadors sobre la crisi climàtica i la reunió entre el Rei i Meritxell Batet per obrir el procés de consultes de cara a la investidura són dues de les notícies que marcaran aquest dimecres 4 de desembre. Les repassem a continuació:

El 2019 es tancarà amb més emissions i més calor

Dos informes acabats de sortit del forn per a la Cimera del Clima de Madrid han actualitzat les dades més recents de les principals variables de la crisi climàtica. Cap dels dos és encoratjador. L’any 2019 es tancarà amb un creixement de les emissions de diòxid de carboni (CO2) del 0,6% i amb un augment de les temperatures2que el convertiran en el segon o tercer any més càlid des que hi ha registres. Dos motius més per actuar sense demora, un dels lemes de la COP25. A Madrid, tot està a punt per a l’arribada divendres de Greta Thunberg. El Govern ha ofert a l’activista «protecció discreta».

El Rei rep Batet a la Zarzuela

Oberta la XIV Legislatura amb la constitució de Congrés i Senat, la presidenta de la Cambra baixa, Meritxell Batet, va avui a la Zarzuela per informar el Rei i, amb això, donar peu a l’inici de les ronda de contactes entre Felip VI i els líders dels partits de cara a la investidura. Paral·lelament, les negociacions entre el PSOE i ERC avancenHo seguim en directe.

Temporal de pluja i vent

Un temporal del pluja i vent afecta el litoral aquest dimecres i es prolongarà fins dijous.

Revolta dels bars de BCN contra l’ajuntament

Notícies relacionades

El sector de la restauració de Barcelona està en peu de guerra. L’ajuntament preveu un important augment de les taxes que paguen els bars i restaurants per tenir terrasses. Per al govern municipal és una mesura proporcional però per als operadors es tracta d’un increment «abusiu i desproporcionat», que en diferents zones suposa quintuplicar les actuals taxes i posarà en risc la continuïtat de molts petits negocis.

Tancament d’una tensa cimera de l’OTAN

Pedro Sánchez va avui a la segona i última cimera de l’OTAN, marcada per les divisions internes i per la tensió entre Donald Trump i Emmanuel Macron.