CIMERA DEL CLIMA

El Govern estudia donar una «protecció discreta» a Greta Thunberg durant la seva estada a Madrid

Se li oferirà un petit dispositiu de seguretat, possiblement un servei de contravigilància format per dos agents camuflats

La noia i el seu pare decidiran si l'accepten o el rebutgen. La policia considera que el risc per a la seva seguretat és «mínim»

1--greta-thunberg-en-twitter---lisbon---https---t-co-wkwi1da4wo----twitter

1--greta-thunberg-en-twitter---lisbon---https---t-co-wkwi1da4wo----twitter

2
Es llegeix en minuts
Luis Rendueles
Luis Rendueles

Redactor

Especialista en sucesos, investigació

ver +
Vanesa Lozano
Vanesa Lozano

Redactora

Especialista en Sucesos

ver +

El Govern estudia oferir un servei de protecció «discret» a l’activista sueca Greta Thunberg, que ha anunciat quearribarà divendres a Madrid per participar en la Cimera del ClimaCimera del Clima. Fonts oficials van confirmar a EL PERIÓDICO que, com que la noia és un «personatge de rellevància», se li «oferirà» que unpetit dispositiu de seguretatl’«acompanyi» durant la seva estada a Espanya.

La policia ha analitzat els possibles «riscos» per a la seguretat de la jove activista, de 16 anys i que posa rostre i veu a les crítiques per la passivitat de governs i empreses davant del canvi climàtic. Considera que aquests riscos són «mínims», per la qual cosa se li oferirà un servei de protecció discret quan arribi. 

«Podria ser una contravigilància, simplement que dos funcionaris de paisà l’acompanyin i ella ni tan sols els vegi», expliquen les fonts policials consultades, que asseguren que la mesura forma part del protocol habitual que s’aplica quan visiten el nostre país persones amb certa notorietat la seguretat de la qual pugui veure’s compromesa. La decisió final, van explicar les fonts consultades per EL PERIÓDICO, correspondrà a Greta i al seu pare, Svante Thunberg, que serà amb ella durant la seva estada a Espanya.

21 dies al mar

Està previst que Greta Thunberg arribi a Madrid aquest divendres, després de passar uns dies a Lisboa, on el seu catamarà va atracar dimarts, després d’un viatge de 21 dies des de Nova York. Tot i que el seu equip no ha confirmat quin mitjà de transport utilitzarà per arribar a la capital espanyola, tot apunta que la jove podria viatjar a bord del tren hotel nocturn Lusitania, que tarda 10 hores a cobrir el trajecte, fent fins a 17 parades per diferents ciutats.

L’activista pretén arribar a la cimera de Madrid, on planeja participar en la marxa pel clima, generant la «menor empremta ecològica possible». Per això, hauria optat per aquest mitjà de transport en lloc de recórrer al cotxe elèctric que li va oferir la Conselleria de Transició Ecològica i Sostenibilitat de la Junta d’Extremadura.

Davant del parlament suec

Notícies relacionades

Greta Thunberg es va donar a conèixer el 2018, amb només 15 anys, quan es va manifestar davant el Parlament suec amb una pancarta en la qual demanava una «vaga escolar pel clima». La seva iniciativa va inspirar joves de tot el món, que es van concentrar públicament a moltes ciutats imitant Thunberg,«líder de la pròxima generació», segons la revista ‘Time’.

El seu discurs durant la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic del 2018 la va confirmar com un símbol de l’activisme juvenil: «Vostès diuen que estimen els seus fills per damunt de tot, però els estan robant el seu futur davant dels seus propis ulls», va proclamar davant de les autoritats de la COP24.