El professor de música acusat d'abusos, davant del jutge per una altra violació

zentauroepp14102543 barcelona 24 09 2010 festes de la merce cavalcada de la merc191125191638

zentauroepp14102543 barcelona 24 09 2010 festes de la merce cavalcada de la merc191125191638

1
Es llegeix en minuts
Efe

El professor de música investigat per abusar sexualment d’una dotzena d’alumnes entre el 1999 i el 2015 ha declarat aquest dimecres davant del jutge per una suposada violació que va tenir lloc fa més de quinze anys, en una compareixença en què només ha acceptat respondre a les preguntes de la seva defensa.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), l’investigat ha quedat en llibertat provisional després de prestar declaració, ja que cap de les acusacions ha sol·licitat mesures cautelars en contra seva.

El mestre va ser detingut el mes de febrer passat pels Mossos d’Esquadra i va quedar en llibertat després de passar a disposició judicial, situació en què s’ha mantingut des d’aleshores, amb l’obligació de comparèixer davant del jutge sempre que el citin.

El professor de gralla estava sent investigat per dos jutjats de Sabadell i Terrassa (Barcelona) per delictes d’abusos a onze menors i una agressió sexual.

L’Audiència de Barcelona ara ha resolt que sigui el jutjat de Sabadell el que assumeixi la investigació de totes les denúncies presentades contra el presumpte pedòfil.

Al llarg dels últims mesos, els dos jutjats han pres declaració als denunciants i no han modificat la situació de llibertat provisional de l’investigat, ja que ni la Fiscalia ni cap de les acusacions particular i popular –que fan les víctimes i l’Ajuntament d’Ullastrell (Barcelona), respectivament– no han demanat de cautelar per al presumpte pederasta.

Notícies relacionades

Segons fonts pròximes al cas, el presumpte abusador actuava guanyant-se la confiança dels nens que ensenyava i després cometia els abusos.

L’Ajuntament d’Ullastrell ha obert una bústia electrònica perquè qualsevol altra víctima pugui explicar el seu cas sense perdre l’anonimat: afectats.gralla@gmail.com