ASSISTIDA PER UN CAMBRER I UN DENTISTA

Una dona dona a llum en ple carrer a Lleida

Un cambrer i un dentista van assistir la mare, que es recupera a l'hospital

L'alcalde agraeix l'assistència als veïns i la Guàrdia Urbana

zentauroepp19996893 icult club tr3sc seu vella de lleida  18 adelanto miercoles 180809173556

zentauroepp19996893 icult club tr3sc seu vella de lleida 18 adelanto miercoles 180809173556

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una dona de 22 anys va parir el seu fill en ple carrer, al centre històric de Lleida, assistida per un cambrer i un dentista. Els fets van tenir llocdijous passat, 28 de novembre, a la tarda. El nadó i la mare es recuperen al’Hospital Arnau Vilanova de la mateixa localitat. 

Al voltant de les set de la tarda de dijous passat, una dona de 22 anys es posava de part al carrer Anselm Clavé, de Lleida. El pare va entrar al restaurant El Rebost, i es va trobar amb l’ajuda d’un cambrer, Juan José Yera. Ell mateix va explicar l’incident en una entrevista a RAC-1. «El nen era mig fora i mig dins. Vaig intentar tranquil·litzar les dues persones que tenia al voltant i la mare, que no sabia què passava», va manifestar. 

També va assistir el part un delscirurgians de la clínica dental Codina, al mateix carrer. El portal va servir de sala de parts improvisada. «Li vam posar el nadó a sobre de les cames i el vam començar a abrigar. Amb la corda del meu davantal li vaig tallar el cordó umbilical», va afirmar el cambrer. 

Notícies relacionades

Al lloc dels fets també hi havia la Guàrdia Urbana. L’alcalde de la ciutat, Miquel Pueyo, va agrair la tasca dels veïns i la policia local en l’assistència a la mare. 

Els sanitaris del Sistema d’Emergències Médiques (SEM) van traslladar la mare fins a l’hospital més pròxim, l’Arnau Vilanova, on ella i el petit es recuperen en perfecte estat de salut.