PECULIAR DECISIÓ JUDICIAL

Indemnització per a una dona que va veure com dos gossos atacaven el seu marit

Un jutjat de Rubí estima en part la demanda presentada pel matrimoni contra una companyia d'assegurances

La sentència destaca que la dona va patir un trastorn d'estrès posttraumàtic amb insomni i ansietat

olerin44152297 barcelona  playa llevant con perros  cartel que indica que e180904134204

olerin44152297 barcelona playa llevant con perros cartel que indica que e180904134204

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un jutjat civil de Rubí ha condemnat una companyia d’assegurances a indemnitzar una dona que va presenciar com dos gossos atacaven i mossegaven el seu marit a la seva vivenda de Martorelles (Vallés Oriental). El motiu: el trastorn d’estrès posttraumàtic que li va produir aquesta situació. M. P. A. va començar a patir insomni, malsons i «terrors nocturns», ansietat quan es creuava amb gossos i «por d’estar sola», entre altres símptomes. La seva rutina, segons la psicòloga que la va atendre, es va veure alterada a causa de la «por» i patia no només per la seva seguretat, sinó també per la del seu marit i nets, que no anaven al seu domicili des d’aleshores, segons recull aquesta peculiar sentència. El marit lesionat també percebrà un rescabalament econòmic per les ferides.

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 de Rubí ha estimat parcialment la demanda presentada per l’advocat José Aznar Cortijo, en nom de les víctimes, contra la companyia d’assegurances Mapfre, que haurà de pagar 18.679 euros a V. S. J. per les lesions que va patir arran de l’atac del gos, i amb 4.266 euros més a la seva dona, M. P. A. A aquesta quantitat se li han de sumar els interessos des del 25 de juliol del 2016, quan va ocórrer el succés.

La sentència, que és ferma, recull que la demanda del matrimoni afirma que la dona es va trobar el seu marit a la rampa de l’aparcament, de genolls i protegint-se el cap mentre dos gossos el mossegaven. L’home havia caigut a terra al ser empès pels animals. El servei mèdic d’un hospital li va localitzar lesions a la zona lumbar i a l’esquena en la part inferior, a més de ferides al cap i els braços. Però sobretot, el dolor, era a l’esquena.

Ferides i seqüeles

Notícies relacionades

Els exàmens mèdics van determinar que patia una fractura per la compressió d’una vèrtebra ocasionada per la caiguda, per la qual cosa se li va receptar una cotilla i medicació. El jutge rebutja l’argument de la companyia d’assegurances que aquestes lesions no tenien relació directa amb l’atac dels gossos i fixa el pagament de la indemnització pels 114 dies que va tardar l’home a curar i les seqüeles derivades dels dolors.

No obstant, la part més peculiar d’aquesta sentència, es refereix a la indemnització que el jutge estableix per a la dona que va veure en directe com el seu marit era assaltat pels dos gossos aquell 25 de juliol del 2016. La mateixa dona ja va relatar als Mossos, que es van fer càrrec de la investigació, «la situació d’estrès» en la qual es trobava. El jutge considera que la documentació aportada per la dona acredita les seves «lesions psicològiques» i procedeix a fixar-li una indemnització pels dies «de perjudici» i les seqüeles.

Temes:

Rubí