Madrid embolica en una gran bandera d'Espanya el seu tradicional pessebre

almeida envuelve el belen de madrid con una bandera espanola / periodico

1
Es llegeix en minuts

No només el pessebre de Barcelona fa parlar. També el de Madrid. El pessebre de l’Ajuntament de la capital va ser inaugurat aquest divendres per l’alcalde, José Luis Martínez-Almeida, sobre un pedestal embolicat a la bandera espanyola. «Tots els que hem tingut pessebres a les cases sabem que era també un element tradicional posar l’ensenya nacional i és el que hem decidit que era procedent», va manifestar davant de la premsa.

Martínez-Almeida ha continuat defensat aquest dissabte que l’ensenya nacional s’hagi col·locat envoltant el Pessebre de l’Ajuntament de Madrid, i ha indicat que «sembla mentida» que hi hagi persones que s’escandalitzin per això. «Com hi ha un govern en funcions que mira de governar amb separatistes, independentistes i hereus d’ETA pot semblar escandalós col·locar la bandera d’Espanya», ha expressat.

Però per a Almeida «l’escandalós» és que l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, hagi destinat 90.000 euros «de despesa pública per a un traster». «Sembla mentida que a Espanya hi ha gent que s’escandalitzi per posar una bandera i no per aquest traster», ha reblat.

El Pessebre de Barcelona, ubicat a la Plaça de Sant Jaume, és una instal·lació ideada per l’escenògrafa Paula Bosch i està formada per caixes i mobles de diferents mides, en les quals es guarden les figures del Nen Jesús, Sant Josep i la Mare de Déu, però que també contenen altres elements com fotografies familiars, garlandes, llums de nadal, raïm i un arbre Nadal.

Notícies relacionades

El regidor madrileny ha defensat que el govern municipal de Madrid és «un govern orgullós de la nació, que respecta conviccions». «Ens sentim orgullosos de ser la capital d’Espanya i més en aquests temps», ha apuntat.

I