Les notícies que marcaran el dia d'avui, dilluns 29 de novembre

Un Black Friday amb dues cares i altres notícies que marcaran la jornada d'aquest divendres 29 de novembre del 2019

zentauroepp51096949 cartel publicitario del black friday que anuncia hasta un 80191127182628

zentauroepp51096949 cartel publicitario del black friday que anuncia hasta un 80191127182628 / Maria Jose Lopez

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Bon dia. Divendres marcat per la controvertida jornada comercial del Black Friday i l’inici de la campanya de Nadal. Aquesta serà una de les notícies que marcaran l’agenda d’avui. Les repassem:

Black Friday amb dues cares

Ha arribat el dia. La gran festa del consum viu avui l’apogeu de l’any després d’una setmana d’ofertes i promocions. El Black Friday té en la ganga la cara més alegre i divertida de la jornada, però com tot també té un costat fosc o menys clar: mou milers de llocs de treball que no són de qualitat, penalitza les pimes i incita a les compres compulsives, les devolucions i els enganys. A Barcelona, coincideix ambl’encesa de la il·luminació que obre la campanya de Nadal.

Macrobatuda contra el tràfic de drogues i armes

Més de 700 agents dels Mossos d’Esquadra fan des de poc abans de les sis del matí d’aquest divendres una macrobatuda a diversos punts de Catalunya, amb epicentre a Sant Roc (Badalona), contra una organització dedicada al tràfic d’armes, drogues i blanqueig de capitals. Es preveuen moltes detencions.

PSOE i ERC acosten posicions

Els equips negociadors del PSOE i ERC han acostat posicions en la seva reunió en el Congrés i s’han citat a continuar el diàleg polític i institucional dimarts que ve. Tot i que els republicans segueixen en el ‘no’, han acordat un guió bàsic per intentar encarrilar el conflicte català. Seguim en directe les negociacions de la investidura.

Alerta davant d’accions dels CDR en la Cimera del Clima

Notícies relacionades

El Ministeri de l’Interior enllesteix les mesures de seguretat per blindar la Cimera del Clima de l’ONU que se celebrarà a Madrid del 2 al 13 de desembre. Les forces de seguretat temen que grups de CDR i anarquistes procedents de Catalunya acudeixin a la capital per intentar protagonitzar accions de protestes. La Guàrdia Civil detecta que els CDR estan provant d’infiltrar-se en grups ecologistes.

L’Herodes de l’Eixample

La nostra secció Barcelonejant avui posa el focus en un banc del passeig de Sant Joan que té un missatge sorprenent: ‘Nens no’. Es dona la circumstància que el banc està al costat d’una escola i un parc. ¿Qui serà l’Herodes del Eixample?