Més competència

El Govern central preveu bitllets de l'AVE Madrid-Barcelona per 25 i 30 euros

Celaá anuncia «preus més populars» per la liberalització del transport de viatgers per ferrocarril el 2020

zentauroepp42221509 un ave190411105235

zentauroepp42221509 un ave190411105235 / Quique Garcia

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Govern ha assegurat que la liberalització de l’alta velocitat introduirà preus «més populars» als bitllets, entre els quals alguns viatges Madrid-Barcelona per 25 i 30 euros, ha apuntat la portaveu de l’Executiu, Isabel Celaá, en la compareixença posterior al Consell de Ministres.

Dos dies després que Renfe donés a conèixer quins són els tres operadors preseleccionats tres operadors preseleccionatsper competir en el procés de liberalització del transport de viatgers per ferrocarril a Espanya (el francès SNCF i l’italià Trenitalia, en consorci amb l’espanyola Ilsa), Celaá ha destacat que amb això «es democratitza l’accés dels ciutadans al ferrocarril».

Notícies relacionades

Després d’assenyalar que hi haurà «preus més populars perquè hi haurà més competència entre les diferents empreses que faran el servei», ha reconegut que no existeix cap estimació de quant podrien baixar les tarifes.

No obstant, ha recordat que el ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha fet alguna «referència al fet que hi podria haver algun viatge Madrid-Barcelona per 25 i 30 euros», cosa que ha considerat «summament interessant».