Un vídeo sexual desencadena l'homofòbia de Twitter a França

Un dels protagonistes de la gravació, en la qual es veia dos homes tenint relacions, s'ha vist obligat a fugir del país al ser reconegut a Noisiel, la localitat on vivia

noisiel

noisiel

1
Es llegeix en minuts
Afp

Un vídeo publicat en les xarxes socials que mostra dos homes en plena relació sexual ha causat aquest dimarts i aquest dimecres una onada de comentaris homòfobs a Twitter i ha obligat un dels protagonistes a fugir de França, segons ha denunciat l’associació Urgence Homophobie.

Marine Giner-Dufour, presidenta de l’associació, ha dit que el noi que se n’ha anat del país ha sigut reconegut a Noisiel, localitat situada als afores de París, on viu. «El ciberassetjament, que ja és molt violent, ha provocat l’assetjament directe del seu número privat, amenaces... tenia por de ser atacat directament», ha afegit. «Aquesta història mostra que el ciberassetjament té conseqüències molt reals en la vida de les persones».

Comentaris homòfobs

Des de dimarts, l’etiqueta #Noisiel s’ha compartit milers de vegades i ha sigut objecte de molts comentaris homòfobs a Twitter, uns fets que han enutjat associacions i polítics.

Un dels candidats a l’alcaldia de París, el diputat centrista Cédric Villani, ha mostrat a Twitter el seu «immens sentiment de disgust al descobrir l’augment dels tuits homòfobs» relacionats amb aquesta història. «El jove víctima de tot això ha de tenir tot el nostre recolzament», ha afegit.

«Fets»

Notícies relacionades

Més enllà de les paraules de recolzament, les organitzacions de defensa LGTB «volen fets», ha insistit Giner-Dufour. Malgrat una llei contra l’assetjament a internet, que inclou l’obligació d’eliminar en 24 hores qualsevol discurs d’odi de qualsevol plataforma d’internet o xarxa social (cosa que inclou Facebook i Twitter), «el canvi no és prou ràpid», ha dit.

El 2018, les persones LGTB van denunciar 231 agressions físiques a l’Homofòbia SOS, un rècord històric després d’un augment del 66% d’un any a l’altre. I internet continua sent «el primer lloc d’expressió de les fòbies LGTB», va lamentar l’associació durant la presentació del seu informe anual, al maig.