Denuncien el conseller Bargalló per «odi als musulmans»

L'entitat Musulmanes contra la Islamofòbia retreu un discurs en un fòrum de professors

Fonts d'Educació justifiquen les seves paraules perquè defensava que no hi hagués cap assignatura confessional

zentauroepp49624660 25 02 2019 el conseller josep bargall   politica catalu a es190830162357

zentauroepp49624660 25 02 2019 el conseller josep bargall politica catalu a es190830162357 / EUROPA PRESS

1
Es llegeix en minuts
Elisenda Colell

«Estic convençut que si féssim a les escoles de Torredembarra l’assignatura de confessió catòlica i assignatura de confessió musulmana tindríem més alumnes de confessió musulmana, perquè tots els pares de religió musulmana inscriurien els seus fills i no tots els pares de religió catòlica inscriurien els seus. I ¿quina cara ens quedaria a tots per defensar la identitat que diem defensar?». Aquestes són algunes de les paraules que el conseller d’Educació, Josep Bargalló, va exposar el 17 de novembre en una intervenció del fòrum de docents de religió de Catalunya i que han encès la comunitat islàmica. Tant, que ahir Musulmans Contra la Islamofòbia va presentar una denúncia per haver comès, segons el seu entendre un delicte d’odi i un altre de prevaricació davant de la Fiscalia Superior de Catalunya, i ha exposat la seva intervenció en un vídeo. 

D’una banda, l’entitat afirma que Bargalló va incórrer en un presumpte delicte d’odi. «Considera que els musulmans no són catalans, que aprendre l’islam a classe posa en dubte la identitat catalana», exposa el portaveu de Musulmans contra la Islamofòbia. Ibrahim Miguel Ángel Pérez. Però d’altra banda, opinen que, en la mateixa intervenció, Bargalló va acusar els professors d’islam, implícitament, de «ser terroristes».Parla sobre el municipi de Ripoll, on hi va haver moltes famílies que van sol·licitar l’ensenyament de l’islam a l’escola. «¿Qui fa de professor de Religió Catòlica? Persones que el bisbat ens proposa. ¿Qui seria el professor de religió islàmica?... ¿Us passa pel cap?». Són les paraules textuals que l’entitat ha reproduït. «Utilitza un to circumspecte, un silenci retòric, però està vinculant els professors d’islam amb l’atemptat terrorista del 2017», afirma Ibrahim.

Notícies relacionades

A més, la denúncia també acusa el conseller de cometre, presumptament prevaricació. «En aquesta xerrada ell diu que és conscient d’haver rebut sol·licituds a Ripoll, i no ha fet res, no ha garantit l’ensenyament de l’islam a l’escola tal com diu la llei que s’ha de fer», remarca l’entitat. 

Fonts de la Conselleria d’Educació es limiten a indicar que el conseller va exposar aquest discurs en una jornada de professors de religió en què Bargalló defensava que no hi hagués cap assignatura confessional, ni catòlica ni musulmana, sinó una de genèrica de cultura religiosa. No obstant, segons els acords d’Espanya amb la Confederació Islàmica de 1992, si hi ha 10 alumnes que ho demanen, l’escola pública ha de garantir l’aprenentatge de l’islam.