Les notícies que marcaran el dia d'avui, dilluns 25 de novembre

Les lluites pendents contra la violència masclista i altres notícies que marcaran aquest dilluns 25 de novembre del 2019

zentauroepp43613705 protesta violencia machista190724114519

zentauroepp43613705 protesta violencia machista190724114519 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

Bon dia. Aquest dilluns se celebra el Dia Internacional contra la Violència de Gènere. Aquest assumpte, al qual dediquem avui el tema del dia, serà una de les notícies que marcaran l’agenda. Les repassem a continuació:

Les lluites pendents de la violència masclista

Dues són les esquerdes principals en la lluita contra la violència masclista a Espanya. D’una banda, la poca implementació de les unitats de valoració forense integral i el fet que no es comptabilitzin encara com a víctimes de violència de gènere aquells casos en els quals no hi havia un vincle sentimental previ entre víctima i agressor.  El balanç policial de la violència masclista registra un augment del 40% dels abusos sexuals dins del matrimoni. S’ha implicar tota la societat en la detecció del maltractament: l’editorial d’EL PERIÓDICO.

ERC consulta les seves bases 

ERC consulta avui les seves bases sobre el recolzament a la investidura de Pedro Sánchez. Els militants podran votar des de les 09.00 fins a les 20.30 hores. 

Jordi Sànchez: «Si hi ha diàleg, la via unilateral no té sentit»

L’expresident de l’ANC i actual president de La Crida, Jordi Sànchez, aposta pel diàleg en una entrevista que frustrarà els del ‘tenim pressa’ o els que advoquen per la confrontació i la unilateralitat: «Si el diàleg avança, la via unilateral no té sentit», afirma. 

Els preparatius del nou Govern

Paral·lelament a les negociacions per a la investidura, Pedro Sánchez treballa en la formació del nou Govern. Serà un equip de ministres més forts, amb perfils més polítics, durs i amb experiència de gestió perquè Podem no li tregui protagonisme.

 La contra del dia sobre Luis Enrique i Robert Moreno

Notícies relacionades

¿Amics per sempre?  Josep Martí Blanch repassa a la contra d’avui les amistats –i com han acabat– de parelles d’entrenadors: de Luis Enrique i Robert Moreno, passant per Pep Guardiola i Tito Vilanova o Johan Cruyff i Carles Rexach.

El Museu del Prado català

Durant 11 mesos el Museu del Prado va ser català. Va passar durant part de la guerra civil, quan les principals obres de la pinacoteca es van traslladar a ubicacions de Barcelona i Girona, on van quedar amagades.