OPERACIÓ AL MARESME

Un mosso mata un gos que atacava els agents en una operació antidroga

En l'operació s'ha desmantellat una associació cannàbica al districte de Sants-Montjuïc de Barcelona i quatre plantacions de marihuana a Argentona i Sitges

mossos

mossos

1
Es llegeix en minuts
Efe

Un mosso d’esquadra que intervenia en una operació contra una associació cannàbica ha matat d’un tret amb la seva arma de foc reglamentària un gos d’una raça potencialment perillosa, davant el risc per a la seva seguretat i la dels seus companys en el registre d’una casa d’Argentona (Maresme).

Segons han informat els Mossos d’Esquadra en un comunicat, davant la imminència de l’atac i la impossibilitat de neutralitzar l’agressió mitjançant altres eines menys lesives, l’agent no ha tingut més opció que utilitzar la seva arma de foc per evitar ser ferit, tant ell com els seus companys d’equip.

Atac de tres gossos més

Minuts abans, els agents sí que havien pogut repel·lir un atac a la mateixa finca de tres gossos, de la mateixa raça potencialment perillosa, en aquesta ocasió, utilitzant pistoles elèctriques i disparant projectils de foam, de manera que els tres gossos no han patit lesions greus.

En l’operació s’han pogut desmantellar una associació cannàbica aldistricte de Sants-Montjuïc de Barcelona quatre plantacions de marihuana a les localitats barcelonines d’Argentona i Sitges (Garraf).

Ha sigut en un dels registres, en una casa aïllada a Argentona, on els agents, que han detingut allà dues persones, s’han trobat tres gossos que han reaccionat de manera agressiva al veure la presència policial.

Pistoles elèctriques i projectils de foam

Segons els Mossos, davant el risc per a la integritat física dels agents, i per intentar minimitzar danys lesius als animals, els policies han utilitzat les seves pistoles elèctriques i han disparat projectils de foam per repel·lir l’atac.

Els tres gossos, de la mateixa raça, considerada com a potencialment perillosa, es troben en bon estat i no han patit lesions greus, segons la policia autonòmica.

Posteriorment, els agents s’han trobat de manera sobtada, a la cuina, un quart gos, que ha iniciat un atac contra els policies; en aquest cas, han disparat amb l’arma de foc i l’han matat.

Detinguts per tràfic de drogues

Els propietaris dels gossos han sigut detinguts com a suposats autors d’un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues.

Notícies relacionades

Per la seva banda, els tres gossos han quedat a càrrec d’altres persones que vivien al mateix immoble i que no eren objecte de la investigació policial.

En total, en els registres a l’associació cannàbica i a les dues plantacions d’Argentona i Sitges han sigut detingudes cinc persones, entre elles, els màxims responsables del grup.