TROBALLA A LA CORUNYA

El mar torna gairebé vuit anys després la placa i el carnet d'un policia ofegat

L'agent va morir juntament amb dos companys més a l'intentar rescatar un noi el gener del 2012

GRAF1793. A CORUÑA, 19/11/2019.- Una mujer que paseaba este domingo con su perro por la coruñesa playa de Riazor encontró una cartera que contenía la placa y el carné de Policía Nacional de Javier López López, uno de los tres agentes que fallecieron en la madrugada del 27 de enero de 2012 intentando salvar al joven Tomás Velicky y a los que A Coruña recuerda como los héroes del Orzán. EFE/ Cabalar

GRAF1793. A CORUÑA, 19/11/2019.- Una mujer que paseaba este domingo con su perro por la coruñesa playa de Riazor encontró una cartera que contenía la placa y el carné de Policía Nacional de Javier López López, uno de los tres agentes que fallecieron en la madrugada del 27 de enero de 2012 intentando salvar al joven Tomás Velicky y a los que A Coruña recuerda como los héroes del Orzán. EFE/ Cabalar / Cabalar (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Europa Press / A Coruña

El mar ha tornat el carnet professional i la placa policial d’un dels agents morts en la‘tragèdia de l’Orzán’, que va tenir lloc el gener del 2012 en aquesta platja de la Corunya quan tres policies nacionals van morir a l’intentar rescatar un noi eslovac, que també va morirnoi eslovac.

El delegat del Govern a Galícia, Javier Losada, i el cap superior de la Policia de Galícia en funcions, José Luis Balseiro, han donat a conèixer aquest dimarts la troballa, a la platja de Riazor, de diversos efectes personals de l’agent Javier López López, mort aquell dia juntament amb dos companys més.

Tots dos han mostrat els objectes a la Delegació del Govern després d’haver-ho comunicat als familiars de l’agent i després que una ciutadana trobés una cartera que contenia una placa policial i un carnet professional amb el nom de Javier López López, un dels tres agents de policia que van morir mentre auxiliaven un noi que havia anat mar endins a la matinada del 27 de gener del 2012.

En un museu

Javier Losada ha explicat que, després d’haver-ho parlat amb la família, la Policia Nacional traslladarà aquests objectes al Museu de la Policia que s’ubica a la comissaria de Lonzas (la Corunya) per formar part dels fons històrics del cos a la comunitat gallega. «Vull agrair a la família la seva generositat», ha remarcat.

Notícies relacionades

D’altra banda, ha dit que, amb aquesta troballa, «el mar ens torna una història exemplar i de gran professionalitat». «Ens permet tornar a homenatjar els tres policies i, en ells, les Forces i Cossos de Seguretat», ha postil·lat.

La ‘tragèdia de l’Orzán’ es va produir quan diversos agents auxiliaven el noi eslovac Tomas Velicky, a la platja de l’Orzán, a la Corunya. En aquella acció van morir els policies nacionals Javier López López, Rodrigo Maseda Lozano José Antonio Villamor Vázquez, a més del noi.