Les notícies que marcaran el dia d'avui, dijous 18 de novembre

El judici a Quim Torra per desobediència i altres notícies que marcaran l'agenda d'aquest dilluns 18 de novembre del 2019

zentauroepp48066704 torra lazos190709133226

zentauroepp48066704 torra lazos190709133226 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Bon dia. La setmana comença amb el judici a Quim Torra per desobediència. Aquesta és una de les notícies que marcaran l’agenda d’aquest dilluns 18 de novembre.

Quim Torra, al banc

Quim Torra afronta avui el judici que podria portar la seva inhabilitació i unes altres eleccions. El president assisteix al TSJC per un delicte de desobediència per negar-se a retirar els llaços grocs d’edificis públics en campanya electoral. Torra ha avançat que no anirà a defensar-se, sinó a acusar l’Estat de vulnerar els seus drets. El seguim en directe.

Foment del Treball intervé en el procés

La patronal entrega avui els premis Ferrer Salat en un acte en què participaran Quim Torra, Pere Aragonès i les ministres Nadia Calviño, María Jesús Montero i Margarita Robles. En un nou intent de distensió, pesos pesants del Govern central i del Govern s’asseuran en una mateixa taula.

Francisco González (BBVA) declara en el ‘cas Villarejo’

L’expresident del BBVA Francisco González declara aquest dilluns com a investigat a l’Audiència Nacional perl’escàndol dels treballs d’espionatge que va encarregar l’entitat bancària a l’excomissari José Villarejo des del 2004 i fins al 2017 i que va motivar la seva sortida definitiva del banc. 

Esclat popular a l’Amèrica Llatina

Notícies relacionades

Bolívia, Xile, Equador... ¿Què està passant a l’Amèrica Llatina? Les protestes recorren el continent i obren un escenari impredictible

La llei de costes porta al tancament 12 clubs nàutics de platja

Els clubs nàutics de platja estan amenaçats per la llei de costes que, per preservar el litoral, limita a 300 metres quadrats les seves dimensions (sense comptar la zona d’embarcacions).  Dotze, d’un total de 63, no poden complir el requisit i hauran de tancar.