Detingudes 12 persones per piratejar canals de televisió de pagament i revendre'ls

La xarxa donava servei al voltant de 20.000 clients i ha obtingut un benefici d'un milió d'euros

Quatre dels detinguts obtenien el senyal televisiu, que comercialitzaven després a un preu inferior al del mercat

20191116 461823 oppoliciae 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Agencias

Agents de la Policia Nacional han desarticulat un entramat presumptament dedicat a la comercialització il·legal de canals de televisió de pagament i vídeos a baix preu que donava servei al voltant de 20.000 clients i que hauria obtingut un benefici d’un milió d’euros.

Quatre dels 12 detinguts s’encarregaven de l’obtenció del senyal televisiu i la seva posterior difusió il·legal a un preu inferior al del mercat. Així mateix, captaven els clients, facilitaven i gestionaven els seus accessos i realitzaven els cobraments.

Com a resultat de l’operació s’han tancat set pàgines web i dos perfils en xarxes socials on s’anunciaven els serveis il·lícits. A més s’han intervingut 86 descodificadors de senyal de televisió, 15 discos durs, 10 ordinadors, 17 telèfons mòbils, 1 vehicle d’alta gamma, 2 servidors NAS i 22.919 euros en efectiu.

A través de les xarxes socials

Fruit del patrullatge actiu en xarxes socials per part de la Unitat Central de Ciberdelinqüència, l’any 2017 es va detectar una pàgina de Facebook que en aquell moment comptava amb més de 1.700 seguidors i en què s’oferia l’accés a canals de televisió de pagament i vídeos sota demanda de manera il·lícita.

L’activitat desenvolupada pel grup consistia en l’obtenció legal del senyal emès per part de les principals plataformes de televisió de pagament, per posteriorment pujar fraudulentament l’esmentat senyal a servidors a l’estranger de diferents companyies.

Al seu torn desenvolupaven una activitat paral·lela destinada a donar publicitat als seus serveis, difonent les seves ofertes i captant clients, als quals facilitaven l’accés als continguts allotjats en els servidors a un preu molt inferior al de mercat, fent servir per a això software destinat a l’allotjament de llistats de canals i guies d’accés als mateixos.

Dividits en dos nivells

Notícies relacionades

Els 12 detinguts estaven dividits en dos nivells. Un primer esglaó format per quatre persones encarregades de l’obtenció delsenyal televisiu i la seva posterior difusió il·legal, donar publicitat al servei que prestaven, captar clients, facilitar i gestionar els seus accessos, així com cobrar-los, principalment, a través de plataformes digitals de pagament.

Un segon nivell estaria format per vuit membres denominats «resellers» o revenedors, la principal activitat dels quals consistia a adquirir els serveis integrants del primer nivell a un cost reduït –derivat de l’elevat volum de compra– per posteriorment comercialitzar-los entre els seus clients.