Les notícies que marcaran el dia d'avui, dijous 14 de novembre

Ronda de contactes del PSOE per obtenir recolzaments a la investidura: Adriana Lastra es reuneix amb Gabriel Rufián

zentauroepp48613863 el portaveu d erc al congr s  gabriel rufi n  i la portaveu 190613195255

zentauroepp48613863 el portaveu d erc al congr s gabriel rufi n i la portaveu 190613195255 / Inma Mesa PSOE

2
Es llegeix en minuts

Bon dia. El PSOE prossegueix amb els contactes a la recerca de recolzaments al seu acord de govern amb Unides Podem i a la investidura de Sánchez. Repassem les notícies que marcaran la jornada

Negociacions de cara a la investidura

La número dos del PSOE i portaveu al Congrés, Adriana Lastra, es reunirà aquest matí a Madrid amb el portaveu d’ERC a la Cambra baixa, Gabriel Rufián. El recolzament dels republicans és clau per a la investidura de Pedro Sánchez. ERC acudeix a aquesta cita amb un ‘no’ inicial i amb l’exigència d’una taula de negociacióSeguim en directe l’actualitat d’aquests contactes.

Un fidel a Puigdemont va fer llistes polítiques dels Mossos

Víctor Terradellas, un fidel a Carles Puigdemont, manejava informació ideològica i personal de tots els comandaments dels Mossos d’Esquadra, als quals puntuava en una llibreta que ara està en mans del jutge de Barcelona Joaquín Aguirre, segons el seu «patriotisme», «carisma» i «lleialtat institucional». Les anotacions manuscrites al quadern s’estenen a la ideologia, la vinculació política, la salut, les relacions afectives i fins i tot, en algun cas, l’orientació sexual dels policies catalogats. La llibreta, a què ha tingut accés EL PERIÓDICO, va aparèixer el 24 de maig del 2018 en un registre del despatx de Terradellas, imputat per una presumpta desviació de fons de la Diputació de Barcelona a una fundació de l’entorn de Convergència (matriu del PDECat).

El líder dels ultres a Rússia ofereix asil a Puigdemont

Vladímir Jirinovski, el líder dels ultranacionalistes de Rússia, ha ofert a l’expresident Carles Puigdemont asil al seu país per evitar que la nova euroordre el retorni a Espanya. En declaracions a EL PERIÓDICO, el dirigent ha assenyalat: «Si vol [Carles Puigdemont] venir a Moscou, que vingui; aquí pot viure com vulgui, pot fer classes sobre la història europea a l’Institut de Civilitzacions».

Clara Ponsatí es presenta a la justícia escocesa

Notícies relacionades

L’exconsellera Clara Ponsatí preveu entregar-se aquest dijous a la Policia d’Edimburg (Escòcia) acompanyada del seu advocat Aamer Anwar, després de la reactivació de l’ordre europea de detenció i entrega per un presumpte delicte de sedició. Ponsatí compareixerà a l’Oficina de Policia de St. Leonard d’Edimburg a les 12.00 hores amb el seu advocat, on es preveu que sigui detinguda i transferida al Tribunal del Sheriff d’Edimburg per a una audiència que s’espera que comenci a les 15.00 hores, en què el seu equip legal sol·licitarà la llibertat sota fiança. Seguim aquí en directe l’actualitat del conflicte català.

La crisi climàtica s’acarnissa amb la salut dels nens

Un nou estudi, publicat a ‘The Lancet’, alerta de les conseqüències que la crisi climàtica tindrà en la salut dels nens. Aquesta nova investigació mundial publicada la matinada d’aquest dijous revela que les criatures són el blanc perfecte de l’augment d’infeccions vinculades a l’escalfament, la malnutrició per la caiguda de les collites i la contaminació.