SURT AQUEST DIMECRES

Greta Thunberg aconsegueix una nau per anar a la cimera de Madrid

Una parella australiana acull l'activista sueca per creuar l'Atlàntic

0ace3406-017d-412d-bebd-aa411e485400-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
Manel Vilaseró

Greta Thunberg ja té mitjà de transport per creuar l’Atlàntic i acudir a la cimera climàtica que se celebrarà a Madrid entre el 2 i el 13 de desembre.

L’activista climàtica sueca salpa aquest dimecres des de Virginia, als Estats Units, en un catamarà de 48 peus a vela que patroneja una parella australiana que recorre el món filmant documentals i que la portaran a terra continental europea.

La jove sueca ha anunciat a Twitter que espera estar a la COP25, a Madrid. Thunberg, que s’oposa a utilitzar avions per viatjar, va creuar l’Atlàntic cap als Estats Units per fer una conferència a les Nacions Unides gràcies al transport que li va oferir Pierre Casiraghi en el 'Malizia', un catamarà d’última tecnologia finançat per Prada.

Notícies relacionades

Una vegada al continent americà, l’activista s’ha desplaçat en trens i autobusos, i ara buscava transport per tornar a Europa, concretament per a la cimera climàtica que acull Madrid per la situació política i social a Xile, que era el país amfitrió.

La ministra espanyola en funcions per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, li va oferir venir, però l’oferta no es va concretar. Thunberg, al final, arribarà pels seus mitjans.