Mobilització social perquè l'eutanàsia sigui la primera llei de la legislatura

Ángel Hernández, processat per ajudar a morir la seva dona, aconsegueix més de 110.000 firmes de recolzament en 48 hores

Malgrat l'oposició del PP i Vox, a les noves Corts hi ha prou majoria per despenalitzar el suïcidi assistit

zentauroepp49036955 firmas pro eutanasia190712124837

zentauroepp49036955 firmas pro eutanasia190712124837 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín

Ara que s’entreveu un nou Govern en l’horitzó, després de l’acord exprés entre Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, la societat es mobilitza perquè la nova legislatura creïlleis i mesures necessàries i que fa mesos que estan al calaixa causa del bloqueig polític. Per exemple, Ángel Hernández, el jubilat madrileny processat per ajudar la seva donaa suïcidar-se suïcidar-se , María José Carrasco, que patia esclerosi múltiple, ha aconseguit en tot just 48 hores, des de la nit electoral, que quasi 120.000 persones recolzin que la regulació del’eutanàsia  sigui la primera llei que s’aprovi en la nova legislatura. 

La petició se suma a les més d’un milió de firmes milió de firmesque diverses persones han obtingut a través de Charge.es i que van ser entregades el mes de juliol passat al Congrés, sol·licitant els partits polítics que despenalitzin l’eutanàsia. El projecte legal amb aquest propòsit impulsat pel PSOE i pres en consideració el juny del 2018 pel Congrés, va quedar encallat a causa de les innombrables peticions d’ampliació del termini d’esmenes presentades per PP i Cs i l’avanç electoral. 

En aquell context, només el PP es va oposar a la seva tramitacióPP va oposar , però ara Vox s’afegirà previsiblement al rebuig, d’acord amb el seu programa electoral contrari al suïcidi assistit. Encara així, a les noves Corts hi ha una majoria suficient per tirar endavant la iniciativa, si és que la situació es desbloqueja definitivament i els partits posen fil a l’agulla. 

Els abusos a menors

De fet, en l’acord per a la conformació d’un Govern de coalició PSOE i Podem es comprometen «a l’aprovació de nous drets que aprofundeixin en el reconeixement de la dignitat de les persones, com el dret a la mort digna i a l’eutanàsia». 

Notícies relacionades

A més de la petició d’Ángel Hernández, el pianista James Rhodes va reclamar als partits, enl’entrega de premis de Save The Children amb motiu del seu centenari, que l’avantprojecte de llei de protecció a la infància, ja acordat amb víctimes i oenagés i que amplia el termini de prescripció delsabusos sexuals a menors, sigui el seu primer acte legislatiu, ja que compta amb un ampli recolzament social i polític.

Amb què el nou Executiu, si arriba a constituir-se, té una àmplia gamma de projectes legislatius per impulsar, després de tants mesos d’inactivitat. 

Temes:

Eutanàsia