El jurat declara innocent Miguel López del crim de la vídua de la CAM

El jurat popular que ha enjudiciat l'homicidi de María del Carmen Martínez considera «no culpable» el gendre de la morta, Miguel López

zentauroepp50786478 soc cam191110183003

zentauroepp50786478 soc cam191110183003 / Pep Morell

1
Es llegeix en minuts

El jurat popular que ha enjudiciat l’homicidi de María del Carmen Martínez, vídua de l’expresident de Caixa Mediterrani (CAM) Vicente Sala, considera «no culpable» l’únic processat i gendre de la mort, Miguel López, en un veredicte que acaba de fer-se públic.

La portaveu de les sis dones i tres homes del jurat va llegir el veredicte a la sala de vistes davant de López, els advocats de les parts i els periodistes, després de gairebé dos dies de deliberacions secretes i en condicions d’incomunicació.

La decisió es va produir després que divendres, al voltant de les 21.30 hores, assolissin un primer veredicte que, no obstant això, va ser tornat per la presidenta del tribunal, la magistradaFrancisca Bru, al considerar que hi havia errors en l’argumentació.

María del Carmen Martínez va morir poc abans de les 19 hores del 9 de desembre de 2016 de dos trets al cap rebuts al safareig del concessionari d’automòbils d’Alacant de la seva propietat i que regentava el seu gendre i únic acusat, Miguel López.

Notícies relacionades

Durant el judici s’han posat de manifest les diferències irreconciliables entre la víctima i el seu fill primogènit, Vicente Sala Martínez, que exerceix l’acusació particular, d’una banda, i les tres germanes de la morta i els seus cònjuges, per un altre.

Aquestes desavinences s’originen en la gestió dels negocis familiars, amb un valor d’uns 120 milions d’euros sobretot per la firma de plàstics Samar, i es va posar de manifest que la víctima tenia previst traspassar l’acció d’or al seu primogènit, la qual cosa li hauria donat el control de les empreses en perjudici de les tres germanes.