Baixada de les temperatures

Fred hivernal i núvols durant la cita electoral a Catalunya

La cota de neu rondarà els 1.400 metres a primera hora del dia i els 1.000 metres al final de la jornada.

jgarcia36839314 barcelona  11 01 2017 barceloneando fr o un una parada de au170114161035

jgarcia36839314 barcelona 11 01 2017 barceloneando fr o un una parada de au170114161035 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

Un fred d’hivern i núvols, que poden descarregar algun xàfec feble i dispers només durant el matí al litoral i al Pirineu, acompanyaran la jornada electoral de demà diumenge, segons les previsions del Meteocat. La pròxima setmana començarà remuntant.

Els meteoròlegs pronostiquen que durant la matinada de diumenge hi haurà núvols abundants que aniran disminuint amb el pas del dia, tot i que el cel es mantindrà molt ennuvolat al vessant nord del Pirineu i en punts del sector central del litoral durant tot el dia.

A la tarda, el cel serà més serè, tot i que hauran intervals de núvols mitjans i la nuvolositat anirà en augment al final del dia en la meitat est de Catalunya.

Al vessant nord del Pirineu és probable que hi hagi precipitacions de neu fins a primera hora del matí i no es descarten també a partir del vespre.

També al matí podria aparèixer algun xàfec al sector del litoral central, tot i que la precipitació serà feble i amb acumulacions escasses.

La cota de neu rondarà els 1.400 metres a primera hora del dia i els 1.000 metres al final de la jornada.

Els abrics, més que necessaris

Els votants hauran d’abrigar-se per anar a votar ja que les temperatures seran hivernals, lleugerament més baixes que les d’avui dissabte, amb mínimes que baixaran dels -2ºC al Pirineu i al Prepirineu, i entre -1ºC i 5ºC en la depressió central i en el prelitoral nord.

A la resta del prelitoral la temperatura mínima oscil·larà entre 2 i 8ºC i entre 4 i 10ºC al litoral, mentre que les màximes seran d’entre 7 i 11ºC al Pirineu i al Prepirineu, entre 11 i 16ºC a les comarques centrals i entre 12 i 19ºC en la resta de Catalunya.

Notícies relacionades

El vent bufarà entre fluix i moderat amb ratxes fortes de component nord i oest, tot i que hi haurà estones de vent fluix i de direcció variable al Prepirineu, Catalunya Central i punts del litoral central i interior.

Hi haurà ratxes de vent molt fortes de tramuntana a l’Empordà i de mestral en el terç sud de Catalunya, tot i que sense avisos de perillositat

Temes:

Fred Catalunya