A L'ALT EMPORDÀ

Mor un home de 92 anys en un incendi a casa seva, a Capmany

L'home havia baixat a encendre la llar de foc per les baixes temperatures

undefined50802413 pla general de la planta baixa precintada de la casa de capm191108183057

undefined50802413 pla general de la planta baixa precintada de la casa de capm191108183057 / Lourdes Casademont

1
Es llegeix en minuts

Un home de 92 anys ha mort aquest divendres al patir cremades en un incendi a casa seva, a Capmany (Alt Empordà). La víctima era amb la seva dona, de 91 anys, quan han tingut lloc els fets.

A ella l’han traslladat a l’Hospital de Figueres en ambulància com a ferida lleu i a l’home l’han portar a l’Hospital Josep Trueta de Girona en helicòpter. Tot i així, ha mort hores després a urgències.

L’avís s’ha rebut a dos quarts de nou del matí en una vivenda del carrer del Canigó, a la zona de Can Coll de la Mata. Quan els Bombers hi han arribat, la teulada estava cremant. Segons ha explicat un fill a l’agència ACN, el pare havia baixat a la planta del menjador a encendre la llar de foc, amb una cadira elèctrica que utilitza per baixar les escales. La temperatura ha baixat bastant en les últimes hores a la zona, com a gairebé tot Catalunya.

En el moment de l’incendi, el matrimoni estava sol a la casa. Una filla que viu amb ells havia sortit una hora i mitja abans dels fets. Un altre fill ha rebut l’avís quan, com cada divendres, es dirigia a visitar els seus pares.

L’home, de 92 anys, es valia per si mateix, tot i que amb dificultats per caminar, mentre que la dona, que té 91 anys, té problemes de mobilitat i en aquell moment era al llit.

Marejat a l’encendre el foc

L’home presentava un fort cop, perquè, segons sembla, havia caigut cap al costat de la llar de foc i això ha fet que s’estenguessin les espurnes. «Pensem que podria haver-se marejat i que ha caigut a terra en el moment d’encendre el foc, que s’ha estès per tot el menjador».

Els Bombers han rebut l’avís a dos quarts de nou del matí i cap a la vivenda s’han desplaçat dues ambulàncies del SEM i un helicòpter medicalitzat, que s’ha emportat l’home en estat crític per les cremades.

Notícies relacionades

També hi han anat quatre patrulles dels Mossos d’Esquadra. Un dels agents ha localitzat la dona, que era al llit sense poder moure’s. Els Mossos l’han tret a l’exterior de la casa i una ambulància l’ha portat a l’Hospital de Figueres en estat lleu.

Dos agents han hagut de ser atesos al lloc per inhalació de fum i alguna cremada lleu.