JUDICI A SARAGOSSA

«Vaig demanar [a Rodrigo Lanza] que parés perquè l'anava a matar»

El propietari del bar on l'activista xilè va agredir mortalment un client amb els tirants d'Espanya destaca la violència de l'acusat

Un amic de l'encausat afirma que la víctima «portava una navalla de set centímetres», però altres testimonis neguen haver-la vist

rodrigo-lanza

rodrigo-lanza

2
Es llegeix en minuts
L. M. G.

El propietari del bar El Tocadiscos, local on Rodrigo Lanza va agredir mortalment un client per portar els tirants amb la bandera d’Espanya, ha assenyalat aquest dimarts en la seva declaració davant el jutge que va arribar a demanar a l’activista xilè que parés «perquè l’anava a matar». També ha explicat que l’agressió es va produir quan la víctima, Víctor Laínez, tornava del carrer i, per tant, estava d’esquena quan li van pegar el primer cop. Fora del bar estava l’encausat, que va tornar al local i el va agredir. 

Després de la declaració d’ahir de l’acusat, en la qual va al·legar haver actuat en defensa pròpia i va negar haver vist els tirants amb la bandera roig-i-groga de la seva víctima, la nova sessió del judici ha inclòs la compareixença de diversos testimonis i de policies. També, d’alguns amics de Lanza que van presenciar els fets, la versió dels quals dista molt de la resta de compareixents.

«La puntada de peu més gran que he vist»

«El va colpejar al cap i quan va caure a terra li va pegar puntades de peu i cops de puny», ha explicat un dels clients del bar aquella nit. Un altre ha afegit: «És la puntada de peu més forta que he vist pegar a ningú». Un tercer testimoni ha apuntat que la víctima «no va poder defensar-se», que va veure «molt acarnissament». 

En canvio, l’amic de Lanza que va ser present a El Tocadiscos aquella nit va veure la víctima esgrimint «una navalla d’uns set centímetres». «A l’entrar al bar, li vaig dir al Rodrigo que aquell home era d’ideologia ultradretana, en un moment donat Lanza es va acostar a l’home, amb qui va parlar, i després al tornar a nosaltres ens va explicar que li havia dit ‘‘puto sudaca de mierda’ i que tornés al seu país», ha assenyalat.

Aquest noi, que ha declarat com a testimoni protegit, ha detallat que van beure unes quantes copes i que en un moment donat van decidir anar-se’n. «El Rodrigo anava primer, va subjectar la porta, l’home anava darrere nostre», ha detallat. «Quan em vaig girar els vaig veure forcejant i li vaig veure la navalla; el Rodrigo li va donar una puntada de peu i va tornar a entrar, li va donar un cop, no vaig veure on, després es va posar a sobre d’ell i li va donar diversos cops amb els punys», ha apuntat.

Els tirants

Notícies relacionades

Aquest mateix testimoni ha assegurat que no van veure que la víctima portés uns tirants amb els colors de la bandera d’Espanya. En canvi, la inspectora en cap de la Brigada d’Informació de la Prefectura Superior de Policia d’Aragó ha insistit que els tirants amb la bandera d’Espanya de Laínez no són cap invenció de les acusacions. L’agent ha reconegut que ella no va poder veure’ls, però ha asseverat que van prendre declaració als testimonis i dos d’ells van destacar l’existència d’aquest complement masculí.

També ha assenyalat que els sanitaris que van atendre Laínez sobre el terra del bar El Tocadiscos, el 8 de desembre del 2017, van declarar a la comissaria que ells van tallar els tirants per poder assistir el ferit, que va ingressar en mort cerebral a l’hospital universitari Miguel Servet de la capital aragonesa. Va morir el 12 de desembre.

Temes:

Saragossa