PROTESTA GLOBAL

Manifestacions a tot Espanya per la sentència a 'La manada' de Manresa

Critiquen que no es condemnés per violació els autors de l'atac a una nena de 14 anys inconscient

undefined50745234 barcelona 04 11 2019  sociedad   concentracion contra la sen191104201307

undefined50745234 barcelona 04 11 2019 sociedad concentracion contra la sen191104201307 / Alvaro Monge

1
Es llegeix en minuts
Agencias

Milers de persones, majoritàriament, dones, han respost aquest dilluns a la convocatòria de diverses organitzacions feministes per protestar contra la sentència de ‘La manada de Manresa’ que condemna a penes de 10 a 12 anys de presó cinc homes acusats d’haver comès un delicte d’abús sexual, i no d’agressió.

La víctima, una noia que va denunciar haver patit una violació múltiple el 2016 a Manresa (Barcelona) quan tenia 14 anys, havia pres alcohol i consumit tòxics i es trobava en estat d’inconsciència. L’Audiència de Barcelona considera en la seva sentència que es tracta d’un delicte d’abús sexual al quedar demostrat que la víctima estava inconscient i «sense poder determinar-se i acceptar o oposar-se a les relacions sexuals», i no veu violència o intimidació en els fets.

A Barcelona, unes 500 persones s’han manifestat a la plaça de Sant Jaume i han cridat: «No és abús; és violació», replicant la protesta que va seguir la sentència que va veure abús en la violació del ‘La manada’ de Pamplona. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assistit durant uns quants minuts a la protesta.

S’han sentit proclames com «La nit és nostra; cap agressió sense resposta», «Visca, visca, visca, la lluita feminista», «Si en toquen a una, ens toquen a totes», «Que no, que no, que no tenim por» i «Els carrers seran feministes».

Notícies relacionades

A Madrid, unes 300 persones s’han concentrat davant la seu del Ministeri de Justícia convocades pel col·lectiu Asamblea Abolicionista de Madrid sota el lema ‘Basta ja de justicia patriarcal’. «‘Nos violan en manada y la justicia no hace nada’», han proclamat les assistents, sota la pluja que ha caigut a la capital durant la protesta. «Sola, borratxa, vull arribar a casa» o «Aquesta justícia és una merda» són altres dels càntics que s’han sentit.

Les feministes exigeixen una reforma dels delictes sexuals previstos en el Codi Penal i defensen que «només sí és sí». La publicació de la sentència de ‘La manada’ de Manresa i aquestes mobilitzacions reactiven la polèmica iniciada amb el cas de la violació dels Sanfermines de Pamplona, així com les exigències de les feministes perquè se suprimeixi l’abús sexual i es condemni com a agressió tota relació sexual sense consentiment.