El repte climàtic

Greta Thunberg demana ajuda per creuar l'Atlàntic i arribar a la cimera del clima a Madrid

L'activista preveia ser a Xile, però ara busca recursos per tornar a travessar l'oceà

zentauroepp50465824 icult greta thunberg191022185815

zentauroepp50465824 icult greta thunberg191022185815 / Dave Chidley

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’activista sueca Greta Thunberg ha demanat ajuda a través de les seves xarxes socials per poder trobar un «transport» amb què creuar l’oceà Atlàntic de nou i acudir a la Conferència sobre Canvi Climàtic de les Nacions Unides (COP25), que se celebrarà a Madrid després de la renúncia del Govern xilè. «Ara que la COP25 s’ha traslladat oficialment de Santiago a Madrid, necessitaré una mica d’ajuda. Resulta que m’he creuat mig món en sentit contrari», ha explicat Thunberg en el seu compte de Twitter. «Necessito trobar una manera de creuar l’Atlàntic al novembre», ha afegit.

Notícies relacionades

La jove sueca, que rebutja el transport amb avió per reduir l’empremta ecològica, va arribar a Nova York a finals d’agost en un barco especialment preparat per reduir al mínim les emissions contaminants, després de 15 dies de navegació. Thunberg ha emprès una campanya de conscienciació que l’ha portat al Canadà com a última destinació.

L’activista ha lamentat que no pugui visitar «aquesta vegada» països del centre i el sud d’Amèrica, però ha explicat que vol viatjar a Madrid per continuar alertant de l’«emergència climàtica i ecològica». «Si algú em pogués trobar algun transport, li estaria agraïda», ha dit.