Aquest dijous a les 15.00

Operació sortida del pont de Tots Sants: 4,8 milions de viatges

Molts d'aquests viatges, segons la DGT, es produiran per la visita als cementiris

undefined46149720 graf2180  tarragona  05 12 2018   aspecto de la ap 7 en sent181228175441

undefined46149720 graf2180 tarragona 05 12 2018 aspecto de la ap 7 en sent181228175441 / Jaume Sellart

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Direcció General de Trànsit (DGT) posa en marxa a les 15.00 de la tarda d’aquest dijous un dispositiu especial per regular, vigilar i donar seguretat als 4,8 milions de desplaçaments de llarg recorregut previstos per carretera en el cap de setmana llarg per la festivitat de Tots Sants.

Molts d’aquests viatges, segons la DGT, es produiran per la visita als cementiris, per la qual cosa s’incrementaran tant els desplaçaments de curt recorregut com els de llarga distància.

Els principals problemes de circulació es produiran a les sortides de les grans ciutats i també a les principals vies de comunicació cap a les zones turístiques i de segona residència.

Trànsit preveu que des de les primeres hores de la tarda d’aquest dijous es vagi incrementant el trànsit en sentit sortida delsgrans nuclis urbans, una intensitat que es traslladarà segons vagi passant la tarda a les zones de destinació.

Divendres al matí es repetirà una situació similar. A més durant tot el dia seran conflictives les carreteres d’accés als cementiris de les diferents poblacionsamb motiu de la tradicional visita que s’hi fa aquest dia.

Diumenge, també especial vigilància

Des de primeres hores de la tarda de diumenge la intensitat de vehicles a la carretera anirà augmentant progressivament a causa del retorn als llocs d’origen. 

La DGT assenyala que desplegarà tots els mitjans humans i materials al seu abast per vigilar el correcte comportament dels conductors i així intentar evitar accidents. A més, utilitzarà les càmeres a la carretera per vigilarl’ús del cinturó i el mòbil al volant, que també controlarà la Guàrdia Civil des de vehicles camuflats.

Notícies relacionades

Així mateix, es vigilarà el compliment delslímits de velocitat, el control dels quals es farà a través de radars fixos i els mòbils que tenen els vehicles de l’Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil.

Des de l’aire, la vigilància es farà amb els helicòpters i drons dels quals disposa la DGT, que també intensificarà els controls preventius d’alcohol i drogues a qualsevol hora del dia i a qualsevol carretera.