Les 5 notícies que marcaran el dia d'avui, dimarts 29 d'octubre

El judici per l'entrega de Puigdemont, la macroenquesta del CIS i el Barça-Valladolid, entre les notícies que marcaran la jornada

zentauroepp50457015 former catalan leader carles puigdemont leaves free a prosec191021090017

zentauroepp50457015 former catalan leader carles puigdemont leaves free a prosec191021090017 / FRANCOIS LENOIR

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Bon dia.

La Justícia belga inicia aquest dimarts el procés en què ha de decidir si executal’ordre d’entrega emesa per Espanya sobre l’expresident Carles Puigdemont. Aquesta i quatre notícies més marcaran la jornada de dimarts 29 d’octubre del 2019.

Judici sobre l’extradició de Puigdemont

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont està citat a les 9:00 hores per a la vista sobre la reactivació de l’euroordre en una audiència a porta tancada a la Cambra del Consell (tribunal de primera instància) de Brussel·les. La fiscalia belga demana que s’executi l’entrega a Espanya.  EL PERIÓDICO us ofereix un fil d’informació al minut d’aquest procés judicial i de l’actualitat política a Catalunya i Espanya.

Comença la vaga d’universitats

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) inicia avui una vaga indefinida d’estudiants a les universitats catalanes.  Vaga que serà viscuda amb tensió entre els mateixos universitaris, alguns dels quals han reclamat als rectors exercir el seu dret a anar a les aules. En alguns centres, s’han enganxat cartells contra l’apropiació independentista de les universitats.  EL PERIÓDICO us ofereix un fil d’informació al minut d’aquestes protestes.

Macroenquesta del CIS abans de les eleccions

El Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) preveu presentar aquest dimarts la seva macroenquesta electoral sobre els comicis generals del pròxim 10 de novembre, Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS)un estudi per al qual s’han fet al voltant de 18.000 entrevistes personals en les primeres setmanes del mes d’octubre. El sondeig electoral, amb una mostra molt superior al de les empreses privades, oferirà percentatges d’estimació de vot de les diferents formacions polítiques, així com un càlcul d’assignació d’escons al Congrés.

El Barça s’enfronta en Lliga al Valladolid

Notícies relacionades

El FC Barcelona jugarà l’11a jornada de lliga aquest dimarts 29 d’octubre a les 21.15 hores al Camp Nou davant del Valladolid. El partit ve precedit d’un cap de setmana sense Lliga per al Barça, ja que el clàssic davant del Madrid es va ajornar.

El Parlament britànic votarà de nou sobre les eleccions

Boris Johnson intentarà novament aquest dimarts que la Cambra dels Comuns aprovi la convocatòria d’eleccions generals el 12 de desembre. Aquesta proposta va ser derrotada dilluns (a Johnson li van faltar 135 vots), però el primer ministre va decidir prendre una altra ruta i va anunciar la seva intenció de publicar una breu legislació que permetria aprovar la proposta per majoria simple.