A L'ESPLUGA DE FRANCOLÍ

Un vi solidari ajudarà el celler destruït pel temporal

La DO Conca de Barberà acorda recollir aportacions d'altres viticultors per obtenir fons que el reconstrueixin

l espluga de francoli / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

El sector vinícola de Tarragona s’ha mobilitzat per ajudar els propietaris delCeller Rendé Masdéu de l’Espluga de Francolí (Conca de Barberà), que ha quedat totalment destrossat pel temporal de pluja de la passada matinada i el desbordament ahir a la nit del riu Francolí.

El Consell Regulador de la DO Conca de Barberà ha informat que el sector treballa per organitzar diferents accions solidàries per recolzar el Celler Rendé Masdéu, unes instal·lacions d’uns 600 metres quadrats de les quals només queda dempeus una paret.

Entre aquestes accions, destaca una col·lecta solidària presencial a la Festa del Trepat i a través d’un enllaç que s’habilitarà les pròximes hores per analitzar les aportacions. El trepat és la varietat autòctona de raïm negre que és típic de la Conca de Barberà, i del qual el celler afectat produïa dos monovarietals.

El sector també elaborarà un vi solidari amb el nom de #visolidari, amb l’aportació desinteressada de tots els cellers de la comarca de la Conca de Barberà que vulguin col·laborar i que es posarà a la venda com més aviat millor.

Reunió d’urgència

Notícies relacionades

La iniciativa solidària s’ha acordat en una reunió d’urgència celebrada aquest dimecres al matí entre el president de la DO Conca de Barberà, Bernat Andreu, i el president de l’Institut Català del Vi (INCAVI), Àngel Xifré.

També hi han participat el director dels serveis territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a Tarragona i diferents elaboradors, cellers, cooperatives i viticultors de la Conca de Barberà.