NOU FOCUS DE LISTERIOSI

Sanitat retira tots els productes carnis de la marca Wilke per un brot de listèria a Alemanya

El Govern recomana a les persones que tinguin algun d'aquests aliments que s'abstinguin de consumir-los i els tornin al punt de compra

carcedo-castro

carcedo-castro / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), dependent del Ministeri de Sanitat, ha decidit retirar dels canals de comercialització tots els productes carnis de la marca Wilke per la seva relació amb un brot de listèria a Alemanya.

Així ho ha decidit l’organisme espanyol després de conèixer l’existència d’aquest brot a través del Sistema d’Alerta Ràpida de Pinsos i Aliments de la Comissió Europea (RASFF), que han activatles autoritats sanitàries alemanyes. L’AESAN ha comunicat aquesta informació a totes les comunitats autònomes en el marc del Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (SCIRI).

Per «precaució», Sanitat ha optat per retirar tots els productes carnis fabricats per l’establiment alemany Wilke Waldecker Fleisch- und Wurstwaren GmbH & Co. KG, de totes les dates de caducitat i consum preferent que siguin al mercat. Els productes estan «clarament identificats» mitjançant la marca d’identificació oval DE EV 203 EG, que està col·locada a tots els envasos.

Devolució al punt de venda 

Notícies relacionades

Sanitat recomana a les persones que tinguin al seu domicili algun d’aquests productes retirats ques’abstinguin de consumir-los i els tornin al punt de compra. També han insistit en la necessitat d’«extremar» les mesures d’higiene per evitar la contaminació creuada a altres productes.

En el cas d’estar embarassada, aconsellen consultar les recomanacions de consum durant l’embaràs realitzades per l’AESAN, així com una relació dels aliments que s’han d’evitar durant l’embaràs perquè estan associats a determinats perills biològics (entre els quals destaca la ‘Listeria monocytogenes’).